Разкрит е опит за незаконен трафик на скимиращи устройства

  • 22 юли 2014 14:04

  • 1159
  • 0
Разкрит е опит за незаконен трафик на скимиращи устройства
©

Скиминг-устройства са открити и иззети на ГКПП "Видин-Дунав мост" на 15 юли, при съвместна операция на МВР, ДАНС и Агенция "Митници", съобщиха от МВР.

Съвместните действия са били под ръководството на Окръжната прокуратура - Видин. При проверка на лек автомобил с български регистрационен номер, пристигнал за излизане от България през ГКПП "Видин-Дунав мост", във фабрична кухина в двата края на предното арматурно табло са открити и иззети комплекти, съдържащи "усти" за монтиране на входовете на банкомати, четци с USB-изходи, платки с монтирани на тях микро видеокамери за записване на ПИН-кодове и поставени микро SD-карти, електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерии, четец от типа card reader за микро SD-карти и СИМ-карти и метални пластини, предназначени за подправяне на платежни инструменти.

В купето на лекия автомобил и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър с USB-стик за мобилен интернет с поставена СИМ-карта на чуждестранен оператор, 4 USB-флаш памети, 2 GPS-навигации, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на електронните компоненти към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата пътници са били задържани за 24 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини