Съпругът на обвинена служителка в КТБ: Търси се изкупителна жертва (видео)

  • 22 юли 2014 12:24

  • 5498
  • 4
Съпругът на обвинена служителка в КТБ: Търси се изкупителна жертва (видео)
© Булфото

Чух много неща от прокурорите, много версии се смениха, чух много странни изказвания, които не мога да си обясня, но не вярвам на всичко това, което се говори.  Това каза пред журналисти днес в съда съпругът на една от обвиняемите по делото за длъжностно присвояване Борислава Тренева-Кючукова - заместник-главен счетоводител в КТБ. Търси се изкупителна жертва и някой, който да каже, че някой човек е виновен – това се търси, добави той.

Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи виновен е огромен, намеквали са й едно конкретно име. Не се притеснявам и не смятам, че жена ми е откраднала нещо. Нека да разследват, всичко е отворено, заяви Ивайло Кючуков.

В момента тя е жертвата, категоричен бе съпругът на Борислава. Ако някой човек си позволи да направи такова нещо, а аз не вярвам да си го позволи, защото семейството ни никога не е било податливо на кражби или извънзаконови деяния, най-малкото щяхме да имаме някакви облаги – нямаше да живеем в панелка, нямаше да стоим в България, а детето ни да учи в най-обикновено училище, посочи той.

Ивайло Кючуков бе категоричен, че не вижда нищо странно в проверката на имуществото му и призова прокуратурата да проверява каквото поиска. Не виждам какво повече от една панелка и нищо друго ще намерят, обясни той.

Мерките за неотклонение на трима от четиримата обвиняеми по делото, свързано с КТБ, трябва да бъдат разгледани днес на втора инстанция от Софийския апелативен съд днес. Заседанието на съда бе насрочено за 10:00 часа, но поради предоставянето на нови документи в размер от 6 тома от прокуратурата, бе отложено с около 2 часа.

Касиерът Маргарита Петрова, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева обжалват отказа на Софийския градски съд да излязат на свобода. Първоначално с тях беше задържан изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, но беше освободен срещу 10 000 лв. Нито прокуратурата, нито Русев са оспорили гаранцията и така той няма да застане пред Апелативния съд. Очаква се обвинението да представи заключението на счетоводната експертиза. Става въпрос за липсата на 206 милиона лева от трезора. Според обвинението източването е от края на 2011 година до 19 юни 2014 .





 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5498 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
boiko da varne miliardite koito otkradna

2014.08.15 | 17:45

4
kur 3a boiko turskata kurva na dogan

2014.07.29 | 06:56

3
САМО НЕМИ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ГЛ СЧЕТОВОДИТЕЛ И ОНЯ ДЕТО НЯКОИ МНОГО ГО ЖАЛЯТ-ЦВ ВАСИЛЕВ -НЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО И МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ И АКО НЕ ТЕ ,ТОГАВА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОЙ ОТКРАДНА МИЛИАРДИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!АМА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ

2014.07.23 | 22:24

2
А като увеличихте лихвите не ревахте.Боклуци крадливи.
пандиза

2014.07.22 | 18:47

1
а га иеде кифтето нирива

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини