22 неща, от които се оплакваме в ресторанта

  • 22 юли 2014 11:16

  • 1126
  • 0
22 неща, от които се оплакваме в ресторанта
©

Няма как да не ви е любопитно какво точно разстройва клиентите в ресторанта?

Наскоро проучване именно на този въпрос установи някои от най-срещаните оплаквания. За целта са анкетирани повече от 1000 души, а заключенията са повече от интересни.

16% от хората не са доволни от менюта, в които присъства прекалено много хранителна информация. 27% от анкетираните пък се разстройват, когато сервитьорът не сервира кана вода на масата, ако изрично не му кажат.

В челото на класацията стоят оплаквания относно мръсни прибори и занижена хигиена в целия ресторант, следвани плътно от прекалено обгрижващ сервитьор.

Интересна находка, която всеки собственик трябва да обмисли, е фактът, че много хора изпитват дискомфорт, когато в ресторанта масите са разположени прекалено близо една до друга. Близо 40% от анкетираните са заявили наличието на такъв дискомфорт.

30% от хората не са били впечатлени положително от клиенти, които говорят по телефона или използват други съвременни устройства.

Повече от половината анкетирани – 54%, се ядосват всеки път, когато на масата им бъде сервирана храна, която не изглежда и не отговаря на вкус на описанието в менюто.

Общо 22 различни оплаквания са констатирани по време на проучването. Кое от тях изпитвате вие самите? И липсва ли някое?

Вижте класацията ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1126 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини