Съвет по проблемите на домашното насилие започва работа в Силистра

  • 22 юли 2014 10:55

  • 934
  • 1
Съвет по проблемите на домашното насилие започва работа в Силистра
©

В Силистра ще бъде учреден Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие.

Домакин и партньор на срещата е областният управител на Силистра Насуф Насуф. Инициативата за учредяването е на Женското сдружение "Екатерина Каравелова". Идеята е възникнала в резултат от поредица от срещи по проблема през миналата година с представители на различни професионални групи - съдии, прокурори, адвокати, социални работници, служители на МВР и общински администрации.

На първото си заседание съветът ще приеме устройствен правилник и план за работа през следващите 6 месеца. Ще бъде избрано и ръководство на обществения орган. Сред основните цели на експертния съвет са ограничаване на домашното насилие в района чрез засилена превантивна работа, контрол и наблюдение на местата за настаняване на жертви на домашно насилие, работа с извършителите на домашно насилие, стимулиране на партньорството между отделните институции, които имат отношение към проблема.

Последвайте канала на

Десислава Станева
934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
maskarа

2014.07.22 | 23:03

1
Насуфе,отивай си домашното насилие го всяваш ти в Силистра. Ахмак ли си умен ли си не те знам, но дойде време разделнно. ГУТ БАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини