Франция: Дейвид Камерън да наложи санкции срещу "Челси"

  • 22 юли 2014 10:46

  • 3134
  • 3
Франция: Дейвид Камерън да наложи санкции срещу "Челси"
© gettyimages

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да наложи санкции срещу лондонския футболен клуб Челси, е заявил източник от администрацията на френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 пред британския в. Файнейшъл таймс.

По този начин Париж е коментирал искането на Лондон Франция да се откаже от сделката с Русия за доставката на два хеликоптероносача Мистрал. "Тези задължения ще бъдат изпълнени", е заявил източникът за журналист от изданието. Според представителя на Париж двата кораба, които трябва да бъдат доставени през тази и следващата година, ще бъдат без оръжие. По думите на източника по-добре е Камерън да се насочи към санкции срещу руските бизнесинтереси в Лондон. "Защо например министър-председателят на Обединеното кралство да въведе санкции срещу лондонския футболен клуб Челси (собственост на руския олигарх Роман Абрамович) и не стане фен на френския тим Пари Сен-Жермен", е коментирал събеседникът.

Великобритания и администрацията на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият настояват Франция да се откаже от сключената през 2011 г. сделка. Причината за искането кризата в Украйна. Камерън вчера обяви, че на днешната среща среща на външните министри на Европейския съюз ще бъде обсъдено налагането на нови санкции срещу Русия. Предложението е 28-те да спрат износа на високотехнологични продукти с двойно предназначение за Москва (продукти, които могат да се използват и за граждански и за военни нужди).

Часове преди събирането на дипломатите от 28-те европейският комисар по външна политика Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. посочи, че заседанието ще започне с доклад от холандска страна. Въпреки че темата не бе обявена, документът ще разкрие заключенията на специалистите от разследването за сваления на 17 юли 2014 г. в Източна Украйна Боинг и смъртта на 298-те души на борда. Аштън също заяви, че е малко вероятно да бъдат въведени санкции срещу Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3134 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.26 | 11:24

3
По правилно от това надали биха могли да му го кажат :)

2014.12.26 | 11:24

2
Французите са лигльовци и подлеци. Бяха най-големият съюзник на Хитлер през ВСВ.

2014.12.26 | 11:24

1
Набиха ли ти го педал.Така си остана с празни ръце.(на снимката).

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини