Бившият ковчежник на ДСБ: Избрахме КТБ заради добрата възвръщаемост

  • 22 юли 2014 10:16

  • 1261
  • 1
Бившият ковчежник на ДСБ: Избрахме КТБ заради добрата възвръщаемост
©

Парите на ДСБ били депозирани в КТБ заради добрата възвращаемост и доходността - това обясни в "Здравей, България" по Нова телевизия бившият ковчежник на партията Юлиан Войнов.

Той отрече вкарването на парите на ДСБ в тази банка да е било негова лична инициатива: "Първоначалният депозит на ДСБ не е бил за 48 000 лв., а за много повече. Той е открит август 2013 г., което е два месеца, след като настоящият председател на ДСБ заема съответния пост, така че в никакъв случай не може да се говори, че това е моя собствена инициатива".

Бившият ковчежник заяви, че неговите правомощия по отношение на финансите на ДСБ произтичат единствено от едно пълномощно, в което те са уточнени.

"Това означава, че за да бъда упълномощен с тези права, те са ми дадени от Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, тоест той е реалният носител на тези права", подчерта Юлиан Войнов и допълни: "В момента, в който е направен този депозит, той е имал информацията и реалната власт да се разпореди как да бъде процедирано с тези средства".

"КТБ беше една от банките, с които ДСБ работи от дълги години, може би още от създаването си. От 2004 г. ние работим с 6-7 банки, като КТБ беше една от банките, която за онзи момент даваше едни сравнително високи лихвени проценти. Тъй като след 2013 г. ДСБ остана без държавна субсидия, за мен като ковчежник, а и за ръководството на партията, беше важно парите, които имахме към онзи момент да бъдат инвестирани по най-добрия начин, така че да носят най-голяма доходност", посочи бившият ковчежник.

Юлиан Войнов посочи още, че към момента, когато е бил направен депозитът, КТБ няколко пъти е печелила приза „Банка на годината".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.23 | 05:07

1
Вашата доходност я плащат хилядите хора изтеглили кредити.Крадливи партии.Защо лихвите не са като в Германия?Защо заплатите не са като в Германия?Защото кадете!

Добави коментар

Водещи новини