Фандъкова поиска превантивни мерки срещу бурите

  • 22 юли 2014 09:48

  • 963
  • 3
Фандъкова поиска превантивни мерки срещу бурите
©

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е поискала да се предприемат превантивни мерки заради очакванията за гръмотевични бури. Това съобщиха от пресслужбата на Столична община след разговор на Фандъкова с директора на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" Николай Николов. За днес е обявен "жълт код" - за силен вятър, интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, за София-град според Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Фандъкова е възложила на районните кметове да бъде осигурено постоянно наблюдение на водните обекти, реки, язовири и критични участъци в града. Вече са извършени проверка и почистване на дъждоприемни шахти от екипи на Столична община, "Софийска вода" и "ВиК". Екипите на всички експлоатационни дружества са мобилизирани.

От Столична община напомнят на гражданите да бъдат внимателни и по възможност да изчакат при буря в закрити помещения. От съображения за сигурност се препоръчва да се избягва престоят на открито или под козирки, тераси, както и под дървета или електропреносната мрежа и стълбове с високо напрежение. Гражданите да се въздържат да пътуват в часовете между 11.00 и 13.00 ч., когато се очаква усилване на валежите, за да не попаднат в затруднения в трафика при обилен дъжд, съветват от общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
963 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
111

2014.07.23 | 22:18

3
Тя назначи 60 човека за борба със земетресенията та няма да пребори някаква буря.Немам думи!Сега да назначи и хора за борба с жегата и тва е!

2014.07.23 | 22:15

2
Ако "чукне" още една градушка с големина на лимон и веселбата ще е пълна! А кви превантивни мерки ще вземат, като са забранени ракети против градушка над София?
VIK VECHT

2014.07.22 | 10:10

1
VMESTO DA NI OBYASNYAVAT KAKVI PREVANTIVNI SPECHNI INE ZNAYA KAKVI MERKI DA SI POTCHISTYAT KOTITATA I OTPADACITE VOPASNITE MESTA NE MI SE MISLI KAKVI POSLEDDSTVIA MOJE DA NASTAPYAT AKO SE IZSIPE DALGOVREMENEN POROI-DRUGOTO E PROPAGANDA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини