Черните кутии от малайзийския самолет са предадени в добро състояние

  • 22 юли 2014 06:32

  • 2820
  • 5
Черните кутии от малайзийския самолет са предадени в добро състояние
© Getty Images/Guliver

Проруските сепаратисти в Донецк се съгласиха да се срещнат с малайзийския екип разследващи, за да предадат черните кутии от малайзийския боинг, който на 17 юли падна в района с близо 300 души на борда, предаде BBC.

Съобщава се, че те наистина са предадени и са в "добро състояние". Това потвърждава полковник Мохамед Сакри от малайзийските сили за сигурност.

Лидерът на сепаратистите Александър Бородай е предал двете черни кутии. По-рано той заяви, че неговите сили не са се намесвали в разследването на инцидента. Сепаратистите бяха обвинени, че те са свалили самолета. Обвинения обаче има и към Киев.

Малайзийската делегация е една от разследващите катастрофата.

Холандия е дала съгласието си да поеме водещата роля в разследването на обстоятелствата около катастрофата на малайзийския пътнически самолет Боинг-777, който се разби в Източна Украйна. Това обяви холандският външен министър Франс Тимерманс по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, предаде ИТАР-ТАСС.

Министърът приветства приемането на резолюцията, която призовава за провеждането на щателно и независимо международно разследване на инцидента.

"Холандия се съгласи да поеме водещата роля в провеждането на такова разследване в тясно сътрудничество със съответните страни, ООН и Международната организация за гражданска авиация”, заяви Тимерманс.

По-рано Съветът за сигурност прие резолюция, с която се осъжда свалянето на самолета и се настоява за пълен достъп до мястото на катастрофата и пълно разследване. Документът бе подкрепен единодушно.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2820 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.24 | 05:00

5
Американските разузнавателни служби са успели да свалят снимки как руснаците свалят самолета и снимки от ваканцията на Сидеров на Варадеро!

2014.07.24 | 04:59

4
Черните кутии са налице. А къде са кредитните карти и златото на жертвите?
PILOT

2014.07.23 | 20:57

2
PAK POVTARYAM KAKVA E PRITCHINATA UKRAINSKIA DISPETCHER DA VKARA SAMOLETA VAV VISOKORISKOVA ZONA I OT TAM DA STANE NAI STRACHNOTO.DRUGOTO E POLITIKA I IGRA NA NEKOMPETENTNOST S OTRICATELNI REZULTATI.NYAKO IZVARCHVA KRUPNA MANIPULACIA
Великия

2014.07.23 | 20:57

3
Причината е че подлите украинци са знаели че сепаратистите точно там дебнат техни военни транспортни самолети , и понеже там не минават други . т.е пътнически , коридорите за тях са или по на север или по на юг .... та те са били сигурни че ще го вземат са военен транспортен самолет и ще го атакуват ... много подъл план , сепаратистите не биха си и помислили че може да е пътнически понеже там не летят такива , те са били сигурни че е украински военно - транспортен самолет ..... това е в случай че те са стреляли по него , което не е доказано още ,
Любител

2014.07.23 | 20:57

1
Явно, последния напън на Киев да се докопа до тези кутии не успя и затова прекратиха временно атаките.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини