Путин за MH17: Подобни трагедии трябва да събират, а не да разделят

  • 21 юли 2014 18:41

  • 1835
  • 5
Путин за MH17: Подобни трагедии трябва да събират, а не да разделят
© Getty Images

„Никой не трябва и никой няма правото да използва тази трагедия, за да обслужва собствените си политически цели. Вместо да ни разделят, подобни трагедии трябва да събират хората заедно”. Това заяви руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в изявление по темата с катастрофата с малайзийския Боинг-777.

В него липсваше какъвто и да е намек за поемане на отговорност, за каквото призовават Украйна и Западът, пише БТВ.

„В отговор на ужасната трагедия, която стана в Донецк, искам да повторя позицията на Русия по отношение на настоящата ситуация в Украйна. Многократно призовахме всички страни в конфликта да спрат кръвопролитията веднага и да започнат преговори. Вярвам, че ако военните операции не бяха възобновени в източната част на Украйна на 28 юни, тази трагедия можеше да бъде избегната.

В същото време, никой не трябва и никой няма правото да използва тази трагедия, за да обслужва собствените си политически цели. Вместо да ни разделят, подобни трагедии трябва да събират хората заедно. Всички онези, които са отговорни за ситуацията в региона, трябва да поемат по-голяма отговорност пред собствените си народи и пред народите на страните, чиито граждани бяха убити в тази катастрофа.

Трябва да се направи всичко възможно, за да се гарантира, че международните експерти ще работят безопасно на мястото на катастрофата. Представители на министерство на извънредните ситуации в Украйна и малайзийски експерти вече работят на мястото, но това не е достатъчно.

От своя страна, Русия ще направи всичко в рамките на своите правомощия, за да придвижи конфликта в източната част на Украйна от военната фаза, в която е днес, към фазата на преговорите, използвайки мирни и дипломатически средства”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1835 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
SAMO AMERIKA!

2014.07.24 | 04:57

5
Ne6to go hvana buzeto ot amerika!
1

2014.07.23 | 15:09

2
Мочко,мочкооооо....

2014.07.24 | 03:07

4
Путин говори разумно за мир и диалог,но други няма да го послушат.Знаят всички кои са тези тъмни сили,използвайки трагедията.

2014.07.24 | 03:07

3
Забрави, Путин. Евреите биха използвали всяка трагедия, която им носи някакви дивиденти. А ако няма трагедии, съвсем умишлено биха предизвикали, щом комерсиалните им интереси го диктуват. За тях кръвта няма стойността на златото.

2014.07.23 | 06:20

1
Очаква се в ООН да бъде внесена за гласуване резолюция за изпращане на войски на ООН за умиротворяване на района.

Добави коментар

Водещи новини