Борбата със сепаратистите струва на Украйна по 130 млн. долара на месец

  • 21 юли 2014 18:22

  • 1600
  • 4
Борбата със сепаратистите струва на Украйна по 130 млн. долара на месец
©

Антитерористичната кампания в Източна Украйна струва на Киев повече от 130 млн. долара (1,5 милиарда украински гривни) на месец, обяви финансовият министър Олександър Шлапак, цитиран от „Ройтерс”.

Той посочи още, че властите се нуждаят от допълнителни средства за покриване на растящите разходи. „Трябва да потърсим допълнителни ресурси за тази операция”, изтъкна Шлапак на среща с водачите на представените в парламента партии, предаде БТВ.

Финансовият министър съобщи още, че украинската икономика се е свила с 5% през първото полугодие. Сега Киев прогнозира спад в брутния вътрешен продукт от 6,5% за годината, при очаквано по-рано понижение от 3%.

Междувременно бунтовници от самопровъзгласилата се Луганската народна република са успели да извадят от строя самолет и три танка на украинската армия, съобщи ИТАР-ТАСС.

„За подпомагане на сухопътните си сили противникът извика подкрепление по въздуха. Пристигна щурмови самолет, който стреля по позициите на армията на Луганската народна република, но бе ударен и напусна зоната, оставяйки зад себе си диря от пушек. Силите на бунтовниците успяха да извадят от строя и три танка на противника", каза представител на „опълчението".

В резултат на въздушното нападение на украинската армия в центъра на Луганск е разрушена сградата на областната администрация, съобщи пресслужбата на ЛНР. Има загинали и ранени, на мястото на атаката работят лекари и спасителни екипи. Броят на жертвите се уточнява.

Представители на наблюдателната мисия на ОССЕ в Луганск напускат града заради зачестилия артилерийски обстрел, посочи пресслужбата на самопровъзгласилата се държава.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1600 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.03.06 | 18:27

4
Интересно сумата е сериозна а армията им има сериозен недостатък на храна и медикаменти за екипировка да не говорим

2015.03.06 | 18:26

3
не разбрах,кой е терориста-този,който руши обществени сгради,убива цивилни,предизвиква бежанска вълна или който унищожава танковете и самолетите на врага?
janimo

2014.07.24 | 03:10

2
Ало Зафирова ,осъзнай се-не можеш да наричаш човек,защитаващ дома си сепаратист. Така ли ви учи тъпака Бойко да ги наричате. Ами ако утре същото се случи и у нас и ние ли според американците ще станем сепаратисти??

2014.07.22 | 15:49

1
Da mi cocate bockata pisaruchki !

Добави коментар

Водещи новини