Китайци луднаха по сватби в "Макдоналдс"

  • 21 юли 2014 17:02

  • 1998
  • 1
Китайци луднаха по сватби в "Макдоналдс"
©

Докато за повечето хора да направят сватбата си в ресторант на "Макдоналдс" е почти да изживеят филм на ужасите, в Хонконг все повече двойки решават да отпразнуват специалния си ден именно на такова място.

Модата е завладяла китайския мегаполис от няколко месеца, като вероятно е привлякла толкова много желаещи с изключително достъпните си цени – най-евтината сватба там излиза едва 370 долара. В тази цена се включват храна, украса, озвучаване, покани и подаръци за гостите.

Най-същественият проблем на сватба в "Макдоналдс" е, че след години женените там ще трябва да разказват на внуците си, че тържеството е било в заведение за бърза храна. Изненадващото е обаче, че двойките не се притесняват от този факт и затова търсенето е огромно – през 2011 г. само три ресторанта от веригата са предлагали организиране на сватбата, днес те са вече 15, пише "Новинар".

Друг изненадващ факт е, че според младоженците тънките тарифи далеч не са водещият мотив да празнуват в "Макдоналдс". Много от двойките споделят, че ресторантите от веригата имат сантиментална стойност. „Започнахме да организираме сватби, тъй като клиентите ни казват, че "Макдоналдс" е мястото, на което са били на първа среща“, обяснява говорителят на компанията и добавя, че ресторантите се популярно място за организиране и на момински партита.

Сватбените пакети на "Макдоналдс" си имат всичко, което младоженците могат да поискат – украса на заведението, игри и подаръци за гостите. От веригата за бързо хранене предлагат четири опции за младоженците. Най-скъпият пакет се казва „Любов завинаги“ и струва 1290 долара, а най-евтиният - „Парти на щастието“ и е само 372 долара.

„Любов завинаги“ включва сватбена украса за два часа, сватбен букет, ябълков пай, покани, храна на стойност 3000 долара. „Парти на щастието“ включва храна на стойност 1000 долара, 20 покани, базова декорация.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.23 | 11:09

1
При масова сватба ще стане още по-ефтино.

Добави коментар

Водещи новини