Украйна не гарантира сигурността на малайзийските експерти

  • 21 юли 2014 07:01

  • 2174
  • 5
Украйна не гарантира сигурността на малайзийските експерти
© Getty Images/Guliver

Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на катастрофата, заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай, цитиран от ДПА и ИТАР-ТАСС.

Украинското правителство е заявило, че не може да гарантира безопасен коридор за 113-те малайзийски експерти, които трябва да стигнат до мястото на катастрофата на самолета, заяви министърът, който се намира в Киев от вчера. В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването, добави Лю. Той изрази и безпокойство за предпазването на мястото на катастрофата от намеса.

"Малайзия е дълбоко обезпокоена, че международният екип де факто не може да стигне до мястото на падането", заяви министърът.

Премиерът Наджиб Разак поиска телата на загиналите малайзийски граждани да бъдат изпратени в родината им преди края на Рамазана, допълва БТА.

В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че руската страна е внесла в Съвета за сигурност собствен проект за резолюция. В него се набляга на безпристрастността на разследването на катастрофата под егидата на Международната организация по гражданска авиация на ООН (ИКАО), уточни Чуркин. Във внесения от Австралия документ е имало някои неясноти, мотивира се той и заяви, че акцентът върху безпристрастността "е единствената разлика".

Последвайте канала на

Весела Найденова
2174 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.22 | 17:50

5
/В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването, добави Лю/ Тоя са го дезинформирали тотално. Сепаратистите са с много добра и координирана структота

2014.07.22 | 17:50

4
Правилно. Терористите са с много добра структура, координирана от Русия.
каката на баткото

2014.07.22 | 17:50

3
до малкия - умник - льоло си ти глупака , и те питам защо косоварите не искаха да се присъединят към САЩ, дори и към Албания не пожелаха , А тези не искат да се отделят , а да станат роби на Путин и да подарят украинска територия на Русия! и въобще като не разбираш не плямпай - смърт за всички червени боклуци под каквато и да са форма те са като чумата !
Ч.Х.

2014.07.22 | 15:54

2
Според мен "сивите"(като техен експеримент(човека)) са решили да ни разредят(хахаха) та идеята е че сме се размножили много, а от много класове излиза слабо зърно :) Всичко за това става ,Земята е пренаселена.(отивам да си глътна ксанакса :Д )

2014.07.22 | 15:53

1
TOLKOVA E VSITCHKO POD KONTROL V UKRAINA DAJE NASTANA EDNO UBARKVANE S PREVODITE V DOLARI -KOI KOLKOTO MOJE..UPRAVNICITE BOGATEYAT YAKO

Добави коментар

Водещи новини