Македония одобрява Южен поток

  • 18 юли 2014 16:49

  • 1414
  • 2
Македония одобрява Южен поток
© gettyimages

Македония одобрява газопровода Южен поток, заяви президентът на балканската държава Георге Иванов за ИТАР-ТАСС.

Държавният глава допълни, че страната му в дългосрочна перспектива се нуждае от стабилни енергийни източници. По неговите думи Македония изпитва необходимостта от допълнителни доставки на синьо гориво от Русия, което е екологично чист енергоносител. "Точно заради това ние станахме част от проекта. Македония трябва да използва изгодите, които предлага "Южен поток", включително и получаването на допълнителни количества синьо гориво", допълни Иванов пред руската информационна агенция.

По-рано хърватският посланик в Москва Игор Показ изрази готовността най-новата страна-членка на Европейския съюз да продължи с изграждането на отклонението на "Южен поток". Сърбия, от своя страна, подписа договор за изграждане магистрален участък на своя територия за стойност €2,1 млрд.

Да припомним, ЕС обяви замразяването на проекта за доставка на руски газ през България за няколко европейски държави. Причината за преустановяването на строителството е, че юридическата рамка на "Южен поток" не отговоря на правото на 28-те.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1414 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пазете Черно море не мафиотите

2014.07.31 | 21:45

2
Недейте набеждава БЪлгария,Србия и Македония че подкрепят опасния проект увреждащ тежко охраната на черно море.
009po

2014.07.23 | 13:19

1
pomiari slaviantsi

Добави коментар

Водещи новини