Местан: Дневният ред на НС за седмицата е уточнен (видео)

  • 15 юли 2014 14:20

  • 3941
  • 29
Местан: Дневният ред на НС за седмицата е уточнен (видео)
©

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в излезе по-рано от политическите консултации при председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, предаде репортер на Novini.bg.

Той обяви, че дневният ред на парламента за седмицата е уточнен и в него отново ще влязат точки, които са приети единодушно от парламентарно представените политически партии. "Утре в Министерски съвет ще бъде разгледано решение за актуализация на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет, които ще бъдат предложени за гласуване на 42-то НС. Исканата оставка на шефа на БНБ Иван Искров е политическа позиция на ГЕРБ и не мога да я коментирам", разкри лидерът на ДПС. Единодушно е решено, че трябва да бъде повишен банковия надзор и, че България трябва да се присъедини към общия европейски банков надзор, поясни още той.

Местан заяви категорично, че са поискали от надзора на БНБ информация за кредитите на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, колко са и дали те са обслужвани. Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на поясни, че вече са получили исканата справка. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на няма кредити в КТБ, а майка му има само два кредита, разкри той. Местан е решен на всяка цена да се види дали проблемите в КТБ са вътрешни или външни. "За пореден път заявявам, че не познавам лицето Цветан Василев. Нямам сметки и кредити в КТБ. Необходимо да се проследи генезиса на целия процес на развитие на банката и банкера", обяви той.

На въпрос дали има промяна при плановете за разпускане на Народното събрание и оставката на правителството, Местан заяви, че не са обсъждани тези варианти. "Има сключено споразумение и ДПС държи на това споразумение", категоричен беше той.

В разпространено вчера писмо до председателя на Народното събрание, лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече изрази съгласие с предложения проект на програма на парламента за тази седмица, но настоя в дневния ред на депутатите да бъдат включени  актуализация на държавния бюджет и на този на НЗОК.

Влизаме утре в пленарна зала с проекта за програма, който заявихме, че подкрепяме и очакваме развитие на ситуацията с  оглед внасяне на законопроекти за промяна на бюджета на Здравната каса и на държавния бюджет, коментира пред журналисти  заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Тъй като към настоящия момент няма внесени такива законопроекти от страна на правителството, постигнахме съгласие тогава, когато те постъпят в НС, да бъдат сложени на дневен ред, добави тя.

Днес следобед представители на ръководството на групата на Коалиция за България заедно със заместник-председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Емил Райнов ще имат среща с представители на НЗОК и на БЛС, съобщи Атанас Мерджанов и добави, че там допълнително ще бъде уточнена позицията на левицата. В случай, че бъде приета актуализацията на заседание на Министерския съвет в сряда, сме готови да я разглеждаме в пленарна зала, каза той. Следващият вторник от 13.00 часа ще имаме нови консултации на база на това какво сме свършили през тази седмица и ако има нови предложения, информира Мерджанов и  отбеляза, че трите парламентарни групи са се разбрали НС да продължи да работи до края на юли.

Относно промените в Наказателния кодекс, които засягат банковата сфера, от ГЕРБ и ДПС коментираха, че предложението на  БНБ се нуждае от корекции. Възможно е след консултации идния вторник измененията да бъдат внесени за разглеждане в пленарна  зала в изпълнение на поетите ангажименти на консултациите при президента на 29 юни, каза Цецка Цачева.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в посочи, че между първо и второ четене ще има такава прецизна редакция, която да снеме съмненията на всички, на първо място на медиите, че по какъвто и да е начин този закон би ограничил свободата на словото или би съдържал дори нюанс на цензура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3941 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
bbb

2015.04.29 | 20:38

29
аллах да унищожи всички турци и помаци .да ги направи на сапун дуру-дуру.

2014.10.30 | 13:18

8
SPRI DROGATA , ALKOHOLA ,da ne te oplakva maika ti studen .

2015.04.29 | 20:38

28
Герб са курви ! Поддържат кворума ! Лапна ТИКВАТА на Местан уйя !

2015.04.29 | 20:38

27
Герберастите сте ТИКВИ ПРОСТИ ! Вашият вожд агент БУДА - Борисов е комунист , прост човек , глупав , крадец , лъжец и възпитаник на българското ГЕСТАПО - ДС в школата в Симеоново ! Баща му Методи Борисов е полковник от МВР ! Какво да говорим ! ИДИОТИ СТЕ ! САМО АТАКА и ВОЛЕН !

2015.04.29 | 20:37

26
Видяхме тиквите как управляваха и ги изгонихме !!!Катастрофална грешка ше е да дойде на власт пак ГЕРБ която е най - ретроградната , престъпна мутромилиционерска част от БКП с водач един престъпник , бандита Борисов ! САМО АТАКА !

2015.04.29 | 20:35

25
gerb,dps.bsp-edinni--Siderov go niama i sga tia otnovo zapo4naxa da kradat naroda-----------------kradciiiiiiiiiiiiiiiiiiii

2015.04.29 | 20:34

24
Герберасти как ще к о м е н т и р а т е кученцето ,което Бойко подари на Доган и защо му го е подарил ?
Любо Ангелов

2015.04.29 | 20:34

23
8.06.2014 | 22:02 TOC ЛЮTФИTO MHOO MA KEФИ БPAAT,ВИЖ ГО CAMO KAKAВ ЛEВЕНT E! AX KAK ИСKAM AC KATO MOЯ ГОСПОДАР БЯЛATA ЗЛATKA ДА БЪДA OБЛAДAH,MOЩHO CЪС ЗАСИЛКА ДА ПOEMA TAC PЯЗAHA KAPAБИHA И ПOCЛE ДА УCETЯ CEMEHHATA MУ TEЧHOCT В MEH. HИE OT XA-TAKA CME ПУMAШKИ ПOДЛOГИ,БЛАГОДАРЯ!
Цялата истина

2015.04.29 | 20:33

22
Сидеров предаде всички от Атака защото е лаком за пари и една година играеше ролята на фикус в саксия в НС който си отглеждаха от ДПС и БСП и им изпълняваше техните желания.

2015.04.29 | 20:33

21
Незабавно задържане на ТИКВАТА Борисов , Искров ,Василев , Пеевски и чорапът ще се разплете ! БОЙ ПО ТИКВИТЕ ПРОСТИ и КРАДЛИВИ ! САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА !

2015.04.29 | 20:32

20
Герб са курви ! Поддържат кворума ! Лапна ТИКВАТА на Местан уйя !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини