Продължава премахването на незаконните гаражи в Ямбол

  • 15 юли 2014 09:57

  • 1083
  • 0
Продължава премахването на незаконните гаражи в Ямбол
©

Кампанията по премахване на незаконните гаражи в община Ямбол продължава.

През този месец се отстраняват съоръженията основно в к-с „Златен рог”, съобщават от общинския пресцентър. Към момента доброволно са премахнати близо 50 гаража около блокове 14,15 и 17, като мерките продължават в целия квартал.

Почти на 100 % са вече отстранени гаражите в к-с „Граф Игнатиев”, там предстоят принудителни мерки спрямо собственици на съоръжения до бл. 86 и зад бл. 82 и 60.

Принудителното премахване е последната мярка от процедурата по отстраняването на гаражите. Първата стъпка е съставянето на констативни актове, въз основа на които се издава заповед за доброволно премахване в срок от 14 дни. В случай, че съоръжението не бъде отстранено, се пристъпва към принудителни действия за сметка на собствениците.

На освободените терени се обособяват нови паркоместа, оформят се зелени площи, кътове за отдих, информира Дарик.

От началото на кампанията са премахнати над 1000 гаража в комплексите „Хале”, „Диана”, „Граф Игнатиев” и „Владимир Заимов”. В основната си част те са вдигнати доброволно от собствениците, което е показателно за подкрепата на тези мерки от страна на хората. Постъпателно действията ще обхванат и останалите райони на града.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1083 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини