Мартин Димитров: Не трябва да се отказваме от 3,5 милиона от КТБ

  • 14 юли 2014 07:47

  • 2082
  • 0
Мартин Димитров: Не трябва да се отказваме от 3,5 милиона от КТБ
© Булфото

Ние не вярваме вече на надзора на БНБ, както и на МВР и прокуратурата. Те тотално се провалиха. Това каза лидерът на Съюза на демократичните сили Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на пред БТВ.

Според него не трябва да се отказваме от тези 3,5 милиона, изчезнали от КТБ. Редно е да поискаме одит отвън, за да не бъде заметена историята. Нещата не трябва да стигнат до тук.

Когато се изправиш пред банкова криза и си политик, трябва да защитиш всички вложители. Тази схема е добра на теория, но на практика никой не го прилага. Трябва да се приложи законът, но това не се случва. Ако се защитят влоговете до 100 000 евро държавата ще трябва да даде 3 милиарда, но тези средства ще се върнат обратно след няколко години. Това каза икономистът Георги Ангелов пред БТВ.

Аз лично никога през живота си не съм общувал с Цветан Василев. Всеки, който ще гласува новия закон трябва да отговори какви връзки има с банкера или има ли кредити и сметки в КТБ. Трябва да се проверят депозитите и кредитите, изчезналите досиета трябва да се открият, категоричен е Димитров. Не може да няма следа от кредитните досиета и разследващите органи трябва да се заемат.

Още от утре трябва да започнат да се събират кредитите, които не се обслужват, категоричен е Ангелов.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на изрази силното си възмущение от създалата се ситуация от кризата с КТБ. Той изрази учудване от това, че дори след този скандал кабинетът стои на власт. След този пореден огромен скандал трябва да бъде понесена отговорност, смята Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Свидетели сме на това, че надзор не е имало. Целта на правителството е бързо да се гласува извънредно законодателство, държавата да възстанови тези средства и всичко да приключи. Но обществото трябва да разбере има ли замесени политици в тези схеми. Димитров беше категоричен, че европейските институции трябва да се намесят, защото нашите структури се провалиха.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2082 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини