Безработни българи стават жертва на нов вид измама!

  • 01 юли 2014 20:24

  • 2446
  • 3
Безработни българи стават жертва на нов вид измама!
©

Безработни българи стават жертва на нов вид измама. От репортаж на "Нова телевизия" става ясно, че след като завършва университета, Ася започва да си търси работа. Кандидатства на няколко места чрез една от популярните онлайн платформи за намиране на работа.

Един ден получава странен есемес: „Здравейте, кандидатствали сте за работа и интервю. Това ли е телефонът, на който да ви уведомим за решението ни? Отговорете с RR на латиница".

Ася отговаря, но следва нов, уточняващ есемес, на който пак отговаря. След третия уточняващ есемес Ася си проверява сметката. Оказва се, че всеки есемес й е струвал по 5 лева. От интернет портала, където Ася е открила офертите за работа, обясниха, че отговорността за злоупотреба с данни носи фирмата, която е получила автобиографията на младата жена, а не платформата, през която е осъществен контактът.

От интернет портала проверяват дали фирмите са законни и припомнят на хората, че ако им се искат пари за такса или да изпращат есемес, то това категорично е измама, защото законът го забранява. Трябва да внимаваме и какво пишем в автобиографията си. Специалистите съветват да не слагате в CV-то излишна лична информация, която така или иначе не е нужна на работодателя.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
2446 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.02 | 15:00

3
Nakayaniü i snimkite im po ob6testveni mesta i sajtove za izmamnici

2014.07.02 | 15:00

2
Zatvor,nakazania i snimkite im po ob6testveni mesta i sajtove za izmamnici

2014.07.02 | 11:47

1
Това е НИЩО пред факта , че гербаджийският уродлив водач Борисов освен параноик е мутроидиот , тиква , к,урва, лъжец, крадец, сикаджия , бандит, простак , тюфлек , фалшификатор , мързеливец , глупак , тъпанар ,чалгаджия и ПОЗОР за България ! Айде при Мишо Бирата !САМО ВОЛЕН ! АТАКААА !

Добави коментар

Водещи новини