Първокласник глътна часовник

  • 17 юни 2014 13:16

  • 2023
  • 0
Първокласник глътна часовник
©

Две момиченца, на 3 и 5 години, са погълнали по 20 стотинки, докато си играли. Едното е от Пловдив, а другото - от близко село. Родители им дали монетите, за да ги оставят на спокойствие. Изпаднали в паника, когато разбрали, че парите са в коремчетата на рожбите им, и веднага ги закарали в университетската болница "Св. Георги", пише "Твоят ден".

Първоначално лекарите решили да ги поставят няколко дни на диета с варени картофи. Така се надявали стотинките да излязат по естествен начин, тъй като зеленчукът действа като "бутало" за чуждите тела в стомаха. Другият вариант бил операция, която е сложна и възстановяването след нея е продължително.

Монетите действително излезли в тоалетната. Веднага след това обаче майките на двете деца избягали заедно с тях от клиниката по детска хирургия. Страхували се, че въпреки всичко пак можело да ги оперират.

Наскоро в същото лечебно заведение извадили 50 евроцента от стомаха на малчуган от Пловдив. Той ги намерил на земята и решил да ги глътне, за да не му ги вземат приятелите.

"Оставени без надзор, хлапетата пъхат в устите си най-различни предмети", коментира д-р Пенка Стефанова.

Ненадминат остава "рекордът" на 7-годишен, който преди време постъпил в детската хирургия в университетската болница "Св. Георги" с часовника на майка си в корема. Пред медицинския екип първокласникът признал, че много му харесал, и затова го "хапнал" заедно с верижката. В този случай се наложила операция. Семейството запазило часовника като спомен от неприятния инцидент, който имал щастлив изход.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини