Старозагорската болница затънала в дългове

  • 16 юни 2014 15:11

  • 1567
  • 0
Старозагорската болница затънала в дългове
©

Директорът на старозагорската болница проф. Петкана Чакърова призова кмета на града Живко Тодоров да обединят усилията си за стабилизиране на лечебното заведение, а не да политизират спора помежду си. Дълговете на болницата са вече 22 милиона лева, съобщава БНР.

От края на миналата седмица ръководството на болницата и това на Общината говорят помежду си през медиите. Кметът Живко Тодоров нарече управлението на болницата некадърно и непрофесионално и призова професор Чакърова да си подаде оставката. Днес тя отговори, че министерството не е свалило доверието си от нея и попита кмета какво е направил за оздравяването на болницата, при положение че след държавата Община Стара Загора е най-голям акционер в търговското дружество с 8% акции.

Проф. Чакърова отхвърли всички обвинения на кмета като несъстоятелни и неверни и заяви, че очаква съдействие от общинската администрация за въвеждането на ред в пропускателния режим на автомобили в двора на болницата. Проф. Чакърова заяви, че е прекратила договори с фирми, които източват здравното заведение, но не пожела да каже имената им. На следващия Борд на директорите тя щяла да постави въпроса за финансов одит на болницата. Не може в една болница да има две патоанатомични отделения. Затова от 1-ви април тя е издала заповед за създаването на една клиника с модерна апаратура. От здравното министерство вече са превели 1 милион лева за пребазиране на АГ-клиниката.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1567 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини