Харесайте facebook страницата ни

106 души опитали да влязат нелегално в страната

© Булфото

106 души са задържани на границата ни с Турция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, уточниха, че 102-ма от задържаните са спрени на зелената граница, а четирима - на ГКПП.

Охраната на държавната граница продължава да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация, уточниха от МВР.

От БЧК посочват, че вече има активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев, за да помогне на бежанците в страната. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

От Европейската служба за подкрепа в областта на убежището вече предоставя експертна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
vega (гост)
17.06.2014 | 11:04

След като не се връщат, а се приемат всички, какъв е смисъла от охрана и от ограда?!!- още товари на данъкоплатците....Подмяна на населението в България.

Рейтинг:
 
0
(гост)
17.06.2014 | 11:04

Правителството иска от държавните дружествата 70% от печалбата им В разпореждането няма мотиви защо се налага бързането и защо на фирмите са дадени едва 4 работни дни, за да го изпълнят

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар