Напрегнат ден в парламента, дебатът за вота на недоверие под въпрос

  • 11 юни 2014 07:31

  • 1877
  • 2
Напрегнат ден в парламента, дебатът за вота на недоверие под въпрос
© Булфото

При напрегната политическа обстановка ще започне работа Народното събрание днес.

В предварителния ред на програмата за днешното заседание е записан като първа точка изборът на членове на Сметната палата. От 11:30 ч. пък трябва да започнат дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета „Орешарски" на тема „финансова политика".

Тук обаче работният ден на депутатите може да претърпи обрат заради сделката, която от ГЕРБ предлагат на председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Заместник-председателят на парламентарната група на опозицията Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 обяви, че ще влезе на председателски съвет в 08:30 ч., преди началото на пленарното заседание.

От ГЕРБ предложиха на управляващите да се премахне точката за избор на членове на Сметната палата, а в замяна от опозицията ще оттеглят искането си за вот на недоверие.

Припомняме, че лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на вчера обяви, че е най-удачно кабинетът "Орешарски" да подаде оставка веднага след очакваното отхвърляне на вота на недоверие в пленарна зала. Така все още не е ясно как ще се развият събитията в парламента днес с оглед на все по-заплетената ситуация на политическата ни сцена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1877 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИЖДА СЕ

2014.06.11 | 13:13

2
ТИЯ БЕЗ БОЙ НЯМА ДА СИ ХОДЯТ!!

2014.06.11 | 13:13

1
И кой да дойде? Партията на неграмотните, които ни докараха до фалит ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини