Започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора

  • 09 юни 2014 16:38

  • 796
  • 0
Започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора
©

Под мотото "Животът зависи от мен!" и с призив да спазваме правилата и да бъдем отговорни, когато шофираме, започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината.

За трета поредна година начало на музикалните празници дават концертите "Джаз за деца". На 9 юни от 18 ч. и на 10 и 11 юни от 11.00 ч. в парк "Пети октомври" деца и възрастни ще могат да посвирят и пеят заедно с музикантите и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни.

Новост тази година е кинолекторията "Джазът в българското кино", която ще се проведе в три поредни дни от понеделник до сряда от 18.30 часа в залата на Радио Стара Загора.

Авторът й Цветомир Цанков предлага на вниманието на феновете на джаза и на седмото изкуство следните филмови заглавия: "Понеделник сутрин" - 1966, реж. Ирина Акташева и Христо Писков, муз. Милчо Левиев; "Шивачки" - 2007, реж. Людмил Тодоров, муз. Антони Дончев; "Врабците през октомври" - 2006, реж. Анри Кулев, муз. Любомир Денев.

Лентите са емблематични както с идейно-тематичната си острота и смелост, така и с вплитането на джазови мотиви и импровизационен подход в композирането на музиката към тях, отбелязва БТА.

За еврейското присъствие и принос в българската музикална среда разказва изложбата "С ускорен ритъм", която се открива на 11 юни от 17 ч. в библиотека "З. Княжески". Експозицията е на къща-музей "П. Владигеров".

Входът за всички събития е безплатен.

Последвайте канала на

796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини