Граничари разследвани за стрелба по бежанци

  • 05 юни 2014 21:47

  • 2706
  • 4
Граничари разследвани за стрелба по бежанци
©

Двама служители на Граничната полиция в Кюстендил са разследвани заради стрелба по микробус с бежанци край границата ни със Сърбия.

При преследването бяха заловени 12 бежанци от лагера в Пъстрогор, а 18-годишен младеж беше прострелян в крака.

Подбрани маршрути през безлюдни села и в товарни коли - така бежанците се придвижват до границата от лагерите, в които са настанени, уточнява БТВ. Групата афганистанци тръгнала през нощта от Пъстрогор със съмнителен микробус.

„Установено е, че този микробус неколкократно е бил препродаван от едно лице на друго и се е управлявал чрез пълномощно от всички собственици", посочи Галина Димитрова от Районната прокуратура в Кюстендил.

В бясната гонка трафикантът е скочил от колата и е избягал. Полицията издирва него, а прокуратурата разследва граничарите.

„Назначени са съответните експертизи, за да се установи точно кой е стрелял. Доколкото знаем, станало е при рикошет при преследването на микробуса", обясни Димитрова.

От полицията прогнозират, че трафикът на бежанци тепърва ще процъфтява. Трафикантите обикновено превозват бежанците по черни пътища край границата. Напоследък са изключително агресивни, а тарифите им варират от 600 до няколко хиляди евро на човек, твърдят от Гранична полиция.

Излиза, че от един подобен курс се печели минимум 5000 евро. Експерти предупреждават, че опитите за нелегално минаване на границата ще стават все по-брутални.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2706 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
!

2015.10.26 | 16:08

4
Защото живеем в държава на мишоци , затова ги разследват !

2015.10.26 | 16:08

3
това не са никакви бежанци, защо се правите на тъпи, на кого служите!?

2015.01.13 | 17:19

2
Защо разследвате момчетата?Защото са си свършили работата и пазят границата ли?Луда работа!
Paholek

2015.01.11 | 13:59

1
Kak taka rasledvane, ne ví e sram prodaznici, lma vik ''stojí,,predupreditelen i se strelja na meso, ako ,ne se podchini.tova e drz.granica.po moe vreme vkarvaha v zatvora voinika ,jako ne deistvashe tak a.

Добави коментар

Водещи новини