Преподаватели искат анализ на провала на социолозите при евровота

  • 04 юни 2014 15:32

  • 1056
  • 2
Преподаватели искат анализ на провала на социолозите при евровота
©

Преподаватели по социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски" излязоха с отворено писмо към колегите си от професионалната общност след грешните прогнози за изборните резултати на някои социологически агенции.

В писмото се посочва, че електоралните изследвания, които са били далеч от изборните резултати, неизбежно оказват влияние върху престижа на социологията.

Преподавателите заявяват, че трябва да се анализират причините, довели до провала на демоскопските изследвания на някои социологически агенции, прогнозиращи последните избори за евродепутати.

Академичните социолози са категорични, че се създава впечатление за тежко нарушение на професионалните стандарти или за съзнателно манипулиране на резултатите, предаде Дарик.

По думите им изминалите избори не са изключение, като подобни тревожни тенденции са се проявили и при предишните парламентарни и местни избори.

Преподавателите призовават колегите си да се придържат към стандартите и принципите, приети от професионалната общност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.04 | 23:11

2
Социолозите от рода на Кольо Колев трябва да бъдат вкарани в затвора за лъжа и за манипулиране на общественото мнение преди избори.

2014.06.04 | 21:12

1
Аз не гласувах,защото трябваше да платя много,за да стигна да избирателната урна.

Добави коментар

Водещи новини