Вяра Анкова на път да си тръгне от телевизия - майка

  • 12 септември 2011 20:48

  • 5874
  • 2
Вяра Анкова на път да си тръгне от телевизия - майка
©

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова може да се раздели с поста си след изборите. Не защото ще бъде уволнена, а по собствено желание, твърди в. “България днес”.


В дъното на историята бил рекламният бос и съсобственик на бТВ Красимир Гергов. Това е слух, който все по – усилено се носи в коридорите на държавната телевизия. На Анкова й били омръзнали постоянните дела за корупция, обвиненията в шуробаджанащина, проблемите около съкращенията в БНТ и “пренебрежителното“ отношение на управляващите към държавната медия.

Жената е достатъчно богата, има си богат мъж. Не й трябва да си къса нервите в телевизията, твърдят източници от телевизията пред изданието. Особено изнервяща за Анкова била ситуацията с рекламата на БНТ. Управляващите драстично намалиха бюджета на телевизията. Като своеобразен реверанс през лятото предложиха поправка, чрез която се разрешава на БНТ да прави т.нар. “продуктово позициониране”, което означава показване или загатване на рекламирани стоки и услуги, извън определените за това рекламни блокове.

Срещу поправката скочи Асоциацията на българските радио-телевизионни оператори, като особено разгневени бяха частните национални телевизия бТВ и Нова.

Новината отскоро обаче, е че управляващите са премислили и предложението за увеличеното рекламно време на БНТ няма да мине на второ четене в Народното събрание. Проблемът идвал от шефа на бтв – рекламния бос Красимир Гергов.

“Когато Гергов разбра, че на “Сан Стефано” ще се разреши продуктовото позициониране, си прекъсна отпуската в чужбина", твърдят хора от кухнята на медията. След разговори с управляващите, поправката се отменила. Тогава Вяра Анкова решила да се оттегли от поста след изборите следващия месец.

Анкова е най - добре устроеният телевизионен шеф у нас. Заедно със съпруга си Томас Лафчис, тя притежава нов апартамент в София. Двамата са броили 514 000 лв. за 173 кв м площ през 2010 г. Съпрузите са теглили заем, за да си позволят просторния имот.

Освен него, двамата имат купени по-рано два апартамента на името на дъщеря си Хелена – Мария с площ от 192 и 127 квадрата, както и един гараж от 23 кв. м. За всичките имоти на дъщеря си Анкова и Лафчис са броили около 80 000 лв. през 2000 и 2006 г.

През миналата година семейството на БНТ шефката се е сдобило и с лек автомобил “Ситроен” на стойност 5 000 лв. Купен е с пари от заплати. Анкова е депозирала 10 000 лв. лични спестявания в банка. Заедно със съпруга си тя има за погасяване кредити в размер на около 50 000 евро.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5874 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Христо Стоянов

2013.07.22 | 20:45

2
Милата ми тя - три пачетчета кърпички изхабих,четейки за положението на др.Анкова.То беше плач от умиление,то беше чудо...хвала на такива ТВ-фунционери...
1

2011.09.21 | 16:44

1
ЗАКУПЕТЕ ФУТБОЛНА ФЛАННЕЛКА сезон 11/12г. НА WWW.ORI GINALNI.BE !!!

Добави коментар

Водещи новини