Цветозар Томов: Разместването на партийните листи е добър знак

  • 29 май 2014 07:46

  • 1338
  • 0
Цветозар Томов: Разместването на партийните листи е добър знак
©

С триста зора спазихме законния срок от 72 часа, за да обявим окончателните данни от евроизборите. Проблеми имахме най-вече с обработване на данните за преференциалния вот. Доволен съм, че се справихме. Това каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

За първи път българите разместиха листите на партиите с преференциалния вот, което е добър знак. Заради това занапред и политиците ще бъдат по-внимателни, коментира Томов.

Той съобщи, че като брой гласове най-голям преференциален вот има Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ - над 100 000 гласа, а процентно - Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат от Реформаторския блок. Томов отдава голямата изненада в листата на Коалиция на България - Момчил Неков, който измести партийния лидер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на от челното място, на неразбиране от страна на избирателите на столетницата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини