Мълния влезе през комин, удари тийнейджърка, докато спи

  • 28 май 2014 20:02

  • 12209
  • 3
Мълния влезе през комин, удари тийнейджърка, докато спи
©

Внезапно разразила се буря в община Руен едва не отне нелепо живота на 16-годищната Репсиме Ж. от село Ръжица. Момичето спяло в леглото днес следобед, когато силен гръм минал през комина на двуетажната им къща и го поразил. Репсиме не е подозирала нищо, тъй като светкавицата блеснала преди над селото да рукне поройния дъжд.

„Мълнията е била кълбовидна, изключително рядко природно явление, имащо свойството да прави криволинейни движения. Затова е успяла да премине през комина и да бъде привлечена от металната рамка на спалнята", каза ексклузивно за „Флагман.бг" дежурен лекар от Спешния център в МБАЛ - Бургас.

Момичето е в съзнание, има обаче аномалия в сърдечната дейност от силния стрес, заради което е поставена на специална апаратура в интензивния сектор на болницата.

Това е вторият случай на поразено от гръм дете. Вчера деветгодишният Йордан Т. бе жестоко ударен от мълния, когато с родителите си потърсили подслон под вековен орех по време на силен дъжд. Мълнията буквално разцепила вековното дърво и преминала през цялата дясна половина на тялото на момченцето. Момчето също бе докарано спешно в МБАЛ - Бургас.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
12209 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.05.31 | 01:09

3
Не се стои под дърво при мълнии.

2014.05.29 | 22:51

1
Писано ле е да умреш от мълния нема да умреш от катастрофа със самолет !
Хо Хо Хо

2014.05.29 | 22:51

2
железо

Добави коментар

Водещи новини