Икономист: Има стагнация в конкурентоспособността на България

  • 22 май 2014 09:12

  • 1072
  • 0
Икономист: Има стагнация в конкурентоспособността на България
©

Днес Центърът за изследване на демокрацията представя резултатите за България в годишника на световната конкурентоспособност на швейцарския Институт за развитие на управлението.

Руслан Стефанов, директор на икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията, коментира пред БНР оценките за конкурентоспособността на България. "Ако погледнем дългосрочните фактори, които влияят за България, те остават на най-ниските нива. България няма устойчивостта и възможността да реагира на тези фактори по време на криза. Това не е проблем само на последното правителство. На практика първите 7 години от членството ни в ЕС страната ни не е успяла да скъси дистанцията от останалите страни от Източна Европа. Това показва, че българските политици продължават да не работят върху тези дългосрочни фактори. Има стагнация в конкурентоспособността на България", каза той.

Стефанов коментира и задържането на зам.-директора на митница "Свиленград" Георги Георгиев така: " Продължава показният начин. Ако искаме да има резултати от подобни случаи, по-добре е да няма такава изпреварваща информация. Начинът, по който се случват тези неща, показва за пореден път проблемите, които България има в областта на върховенството на закона. За да се стигне до по-високите нива, трябва да се работи тихо", категоричен е той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини