Синдикатите и бизнесът договориха увеличение на осигурителните прагове

  • 09 септември 2011 14:35

  • 1586
  • 3
Синдикатите и бизнесът договориха увеличение на осигурителните прагове
©

Синдикатите и бизнесът договориха увеличение на минималните осигурителни прагове за 2012 г. в 5 дейности, предаде БНР.

В производство на целулоза и хартия увеличението ще бъде 5,6 %. В туризма - между 15 % и 20 %. В пощенските услуги - 4,3 %. В търговията праговете ще се увеличат със 7 %.

Двете страни в преговорите ще продължат да работят за изработване на препоръчителен индекс за увеличаване на заплатите в 76 икономически дейности на частния сектор.

За бюджетния сектор КНСБ и КТ "Подкрепа" искат 10 % увеличение на доходите, при условие, че реформите в администрацията продължат. Това се подкрепя и от част от бизнеса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1586 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ххх

2011.09.15 | 15:16

3
А някой замисли ли се колко още може да издържи частния бизнес?!Защо държавата все е в затруднение, а бизнеса трябва да изнася всички на гърба си?Не съм бизнесмен,но работя в частния сектор като счетоводител и много добре виждам как стоят нещата и как бизнесът се клатушка и колко още може да издържи това ще усетим не след дълго!Тогава държавата от къде ще намери средства да ни плаща обезщетенията?!Не е ли по-добре сега компромиса да е за бизнеса,за да си останем по работните места?!Кризата не е отминала,тя просто ни връхлита с по голяма сила.Това трябва да се разбере!На ръба са много фирми,това се споделя и от други работещи в този сектор.Чудя се докъде ще стигнем?
76080764

2011.09.09 | 15:03

1
А защо само в тези области? Нека се вдигнат и в др., за да можем накрая да вземаме що годе сносни пенсии. А какво правят синдикатите за въвеждането на законовоустановени норми за почасово заплащане , както е в Англия и др. страни.Нека бизнесът и той да допринесе за смекчаване на кризата.

2011.09.10 | 22:02

2
Точно на бизнеса, кризата се отрази най-лошо ! Как да помогне точно той за смекчаване на кризата ??? Дай конкретно предложение ! Само да ти кажа, че от началото на годината доста фирми прекратиха дейност и пратиха работниците си при Тотьо, до края на годината ще бъдат още повече ! Най-лесно е да гледаме в канчето на бизнеса и да си мислим, че всеки бизнес е като този на Боко, Цветелина, и пудела Рошко. И на нас ни се иска да е, ама не е.

Добави коментар

Водещи новини