Разбиха работилница за наркотици в Търговище (снимки+видео)

  • 16 май 2014 09:39

  • 2055
  • 0
Разбиха работилница за наркотици в Търговище (снимки+видео)
© МВР

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 14 и 15 май на територията на общините Попово и Търговище.

В спецакцията са участвали служители на областната дирекция и на районните управления в Търговище и Попово.

В хода й са претърсени шест жилищни и стопански постройки в Попово и в село Марчино. Задържан е 34-годишният М.М. от Попово, за когото е установено, че произвежда, съхранява и разпространява марихуана и амфетамин на територията на областта.

Престъпната дейност той реализирал чрез схема от подставени лица и обикновено наркорсделките били осъществявани без неговото лично участие.

В дома на М.М. в Попово са намерени 85 таблетки с щампа ”звезда”, които при извършения полеви наркотест реагирали на амфетамин. Иззети са и 13 ръчно изработени цигари, както и 190 грама суха тревиста маса, дали реакция на канабис при наркотест. Открита е и електронна везна, съобщават от пресцентъра на МВР.

При претърсване на имоти в поповското село Марчино, стопанисвани от М.М. или от негови съучастници, е открита действаща, специално пригодена и технически оборудвана, стая за култивиране на марихуана, в която имало общо 22 саксии с наркотични растения. Още шест растения марихуана, отглеждани в стайни условия, както и незаконно притежавана ловна карабина “ИЖ”, собственост на М.М, са иззети от друг от претърсените обекти.

Наркотичните растения са отглеждани професионално – използвани са технически приспособления, осигуряващи нужната за растежа им температура, светлина и влажност, както специални препарати и торове.

След изтичане на 72-часовата мярка, на М.М. е наложена постоянна мярка за задържане. Заедно с него, за срок до 24 часа са били задържани и още четирима души. В досегашния хода на разследването М.М. е направил пълни самопризнания по всички повдигнати му обвинения.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а от Наказателния кодекс – за производство, държане и разпространение на наркотични вещества. На М.М. е повдигнато обвинение и по чл. 339 от Наказателния кодекс - за незаконно притежание на оръжие.

Всички действия по разследването са осъществени под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Търговище. Работата по разследване и документиране на цялостната престъпната дейност на М.М. и съучастниците му продължава.

Последвайте канала на

2055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини