19-годишен младеж предотврати въоръжен грабеж

  • 12 май 2014 15:30

  • 2611
  • 1
19-годишен младеж предотврати въоръжен грабеж
©

19-годишен младеж предотвратил въоръжен грабеж в Плевен, съобщиха от пресцентъра областната дирекция на МВР.

Около 23.05 часа снощи, момчето подало сигнал в полицията, че е задържал мъж, направил опит за грабеж, насочвайки оръжие срещу него. На място са изпратени екипи на МВР.

Случката се е разиграла на кръговата връзка от квартал "Сторгозия" в посока улица "Васил Левски", 19-годишеният младеж от село Комарево, който шофирал колата си, отбил встрани от пътя, за да се обади по телефона. В същото време непознат, движещ се пеша по платното, спрял до колата и почукал на стъклото под предлог, че иска цигара. Когато шофьорът му отказал, пешеходецът извадил газов пистолет и го насочил срещу него, казвайки му да даде парите.

Момчето обаче успяло да запази самообладание, обезвредило нападателя и се обадило на телефон 112.

Установена е самоличността на нападателя. Това е 22-годишен мъж от село Петърница. Той е задържан са срок до 24 часа, пише inews.bg.

Използваният пистолет бил без боеприпаси. Проверка изяснила, че нападателят няма документ за притежаване на оръжието. То е иззето с протокол за доброволно предаване.

Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура - Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2014.06.01 | 17:18

1
Е що първо не му е строшил главата от бой? Явно е можел, щом го е обезвредил... И после да го остави у канавката и тогава да се обажда на 112.

Добави коментар

Водещи новини