Холандски бизнесмен си купи 230 декара земеделска земя у нас

  • 12 май 2014 14:51

  • 4322
  • 1
Холандски бизнесмен си купи 230 декара земеделска земя у нас
©

Холандски бизнесмен стана собственик на 230 декара земеделска земя от частни стопани край хаджидимовското село Копривлен. Вилям ван дер Берг  е бивш фармацевт и от години инвестира в страната ни, пише "Стандарт".

Бизнесменът се е заел да развива производство на билки, цветя и зеленчуци в местността Мерата до селището, което е край пътя за Гърция. Продукцията, която произвежда ще изнася основно в родината си. „Преди време засадиха шипка, но я отглеждат за цвят, а не за плод. Ще има и рози, а на по-късен етап – и зеленчуци. В момента дава работа на 7-8 души, но след време ще има поне 25-30 работници", заяви кметът на Копривлен Иван Динчев.

Бизнесменът, който е пенсионер, смята да построи и съвременна складова база в имота. Закупил е и 50 декара земя до гоцеделчевското село Борово, където също ще произвежда селскостопанска продукция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.17 | 11:48

1
Нека развива бизнес,само да не унищожи природата и изтрови реките,както направиха холандски бизнесмени в Африка,отглеждащи цветя за износ в Европа.Наблъскаха химията и с това конкурираха цените на немците в Африка,които си отглеждаха цветя по екологични норми.Съсипаха земята+водата на местните и руинираха немските конкуренти.Ако не ги контролират в България,ще се повтори.

Добави коментар

Водещи новини