Измама с инатливо магаре влиза в съда

  • 12 май 2014 11:07

  • 2796
  • 0
Измама с инатливо магаре влиза в съда
©

Куриозен случай с измамник, който подлъгал стопанка на инатливо магаре, че ще й го замени с послушно, влиза в Плов­дивския районен съд. Обвинителният акт срещу извършителя Митко Тодоров от село Малък чардак е внесен в Съдебната палата за насрочване на дата на процеса, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Обвиняемият израснал в село Граф Игнатиево, но живеел в Малък чардак и познавал жителите и на двете села. През април 2011 г. Пена К. от Граф Игнатиево си купила магаре за 400 лева. Животинчето обаче се оказало инатливо, не искало да оре и жената се видяла в чудо. Тогава се намесил Митко. Той знаел за историята с ината на магарето и решил да го вземе и да го продаде, като задържи парите за себе си, пише "Монитор".

Тодоров отишъл в дома на пенсионерката и я излъгал, че ще направи размяна на инатливото с послушното магаре на нейната сестра в съседното село Малък чардак. Като доказателство, че казва истината, той дори оставил личната си карта. Пена му се доверила и му дала животното, защото магарето на сестра й било по-хубаво. Митко взел инатливото чифтокопитно и още същия ден го продал за 180 лева на търговец, който на пазара в кв. Секирово, Раковски, го препродал на други хора. После Тодоров се върнал до къщата на Пена и й казал, че магарето умряло по пътя. Когато жената попитала къде е трупът, Митко й казал, че го е направил на мръвки. Пена си поискала парите, но хитрецът й обещал, че ще й даде друго магаре. Вместо това няколко месеца по-късно й закарал малко конче. Съгласно стоково-оценъчна експертиза обаче магарето струвало 400 лева, а кончето едва 100 лева, а Митко отива на съд за измамата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини