Броят на пациентите с ракови заболявания расте

  • 09 май 2014 19:39

  • 3049
  • 2
Броят на пациентите с ракови заболявания расте
©

Броят на пациентите с ракови заболявания расте , алармират специалисти от Университетската болница „Доктор Георги Старнски“ в Плевен. Само през миналата година на 4 300 пациенти, преминали през химио- и лъчетерапия, са били извършени близо 6 000 процедури. В момента в лечебното заведение се реализира проект за ново оборудване и модернизация , който ще превърне университетската болница в най-големия център за лечение на онкологично болни пациенти в Северна България.

За последните две години онкоболните, лекувани в плевенската болница, са се увеличили близо с хиляда. Само от Ловешка област новорегистрираните с ракови заболявания са нараснали два пъти и половина. Новата апаратура ще спомага за диагностицирането и лечението годишно на 40-45 хиляди души от Северозападния район.

В помощ на пациентите вече работи втори робот, който освен в онкогинекологията, помага в урологията и коремната хирургия за отстраняването на тумори. С оборудването с модерната апаратура отчитаме полезно похарчени европейски средства, категоричен е д-р Наташа Манева - директор на болницата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.14 | 12:48

2
Продължавайте да кичите GSM-станции по блоковете и ракът ще стане като хремата

2014.05.13 | 17:14

1
Гледайте филма Resonance там всичко е обяснено много подробно

Добави коментар

Водещи новини