Зографският манастир в Атон дари икони на Варна (обновена+снимки)

  • 25 април 2014 10:08

  • 2593
  • 1
Зографският манастир в Атон дари икони на Варна (обновена+снимки)
© Булфото

Икони на Св.Богородица и Св.Георги Победоносец получи днес Варна от Зографския манастир в Атон. Те са дарени специално за новостроящия се храм "Св.Прокопий Варненски".

Божествената света литургия при посрещането им отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Иконите са дарени с благослова на игумена на Зографския манастир, посочи владиката. По думите му за осъществяването на подаръка е съдействал един от монасите в обителта, който е варненец.

Иконите са три. Едната е копие на Св.Богородица Услишителница /Чуваща/, а другите - на Св.Георги. Всички са със златен обков. До завършването на новостроящия се храм те ще бъдат разположени в параклиса до него.

Митрополит Йоан посочи, че от днес нататък всеки петък вечер ще отслужва акатист през образа на Божията майка. Освен Божествена света литургия днес владиката ще отслужи и общоградски молебен за доизграждането на новата църква, отбелязва БТА.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

2593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.25 | 13:53

1
Koga carkovnite dejci,6te se vklu4at v socialni dejnosti,ne samo da si klatiat krakata i da 4etat sku4ni propovedi s 4asove?

Добави коментар

Водещи новини