57 трудови злополуки в област Сливен през 2013

  • 25 април 2014 10:03

  • 679
  • 0
57 трудови злополуки в област Сливен през 2013
©

В област Сливен през 2013 година са станали 57 трудови злополуки. Това сочат данните на Териториално поделение на НОИ - Сливен, изнесени на заседание на Областния съвет по условия на труд, съобщиха от областната администрация.

Станалите на работното място злополуки са 55. Две от злополуките са завършили със смърт, като са станали при пътно-транспортни произшествия. До инвалидност са довели пет злополуки.

Най-много злополуки са станали поради неправилно движение - 34 (подхлъзване, спъване и др.). Поради неправилно боравене с инструменти са станали седем, а пет трудови - заради неспазване изискванията за безопасност. Поради физическо насилие по време работа са били регистрирани пет злополуки, отбелязва БТА.

В сравнение с 2012 г. се отчита намаляване на злополуките с 20 на сто при общия им брой.

За 2013 година няма регистрирани заболели от професионални болести. В Сливенско преобладава болестта силикоза, която е характерна за работници от рудниците на "Балканбас".

В Сливен ще бъде отбелязан Световния ден за безопасност и култура на труда - 28 април с полагане на цветя на паметната плоча на жертвите на трудови злополуки в града.

Последвайте канала на

679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини