Украински сепаратисти: Киев да храни войската си

  • 25 април 2014 09:19

  • 3278
  • 3
Украински сепаратисти: Киев да храни войската си
© gettyimages

Председателят на украинския парламент, който изпълнява и функциите на президент на страната Александър Турчинов, да даде храна на армията. Този призив бе отправен от представител на сепаратистите в източния град Славянск, предаде РИА Новости.

Жители на населения пункт, станал вчера сцена на на ожесточени сблъсъци между проруски активисти и части на правителството на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град в Киев, попречиха на журналист от руска телевизия да заснеме репортаж за събитията в града. Сътрудникът на медията разказва как по време на снимките при него е дошъл представител на сепаратистите и е заявил за грабеж на контролнопропускателен пункт. "Войници с украински опознавателни знаци дойдоха и взеха всичко, храна, лекарства", разказал мъжът. Друг мъж е отправил призив към властта в Киев да даде храна на военните, за да няма грабежи.

При вчерашните сблъсъци бяха убити петима души, а няколко бяха ранени. След като информацията бе разпространена руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в изявление каза, че действията на Украйна в източните региони на страната няма да останат без последици.

Днес руската агенция Интерфакс съобщи за експлозия в черноморското пристанище Одеса са пострадали най-малко седем души. Взривът е станал на пункт, контролиран от сепаратистите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3278 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.16 | 01:13

2
Сепаратисти са онези дето са окупирали Киев!Не пишете пропагандни клишета!

2015.02.10 | 19:13

3
Уникално тъп русофил! Тия в Киев щото са се спукали да свалят украински знамена и да ги заменят с американски с искане за референдум Украйна да стане 51 щат!!!

2014.12.16 | 01:13

1
откога тези които бранят държавата си от чужди агресори са сепаратисти

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини