Отличените от НАСА ученици нямат пари за път

  • 25 април 2014 09:12

  • 1186
  • 3
Отличените от НАСА ученици нямат пари за път
©

Българските ученици, които бяха отличени от НАСА за разработването на проект за космическа колония, нямат пари, за да отидат до Лос Анджелис, където да представят проекта си и да бъдат наградени, пише в. "Телеграф".

Младежите търсиха решение на големите проблеми с космическия боклук и опасните околоземни астероиди. Възпитаниците на варненската обсерватория НАОП "Николай Коперник" не знаят дали ще могат да заминат за конференцията на космическата агенция в Лос Анджелис. Там домакините предвиждат връчването на престижните награди и представянето на проектите на победителите пред световния елит в областта на астрономията.

Ръководителите д-р Веселка Радева от НАОП "Николай Коперник" и преподавателката от Математическата гимназия Силвия Захариева коментираха, че засега са в пълно неведение около финансирането на пътуването и престоя на учениците в САЩ.

Местен бизнесмен е заявил, че ще купи самолетните билети на няколко от младите астрономи. Министерството на образованието също им съобщава, че ще се погрижат за пътните разходи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1186 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.28 | 11:42

3
Нали за нашите корумпета депутатите има винаги пари а за здраве пътища и наука винаги няма!

2014.04.28 | 11:42

2
Учениците нямат, но този който ги е уредил да участват в проекта има. Нека да не се стиска толкова.

2014.04.25 | 15:26

1
Какво съвпадение и на мен няма кой да ми плати билета до щатите да си представя проекта.

Добави коментар

Водещи новини