Тренчев: В главите на работодателите има само яхти и коли

  • 25 април 2014 08:13

  • 3930
  • 17
Тренчев: В главите на работодателите има само яхти и коли
©

В общи линии синдикатите сме единни в нашите искания. Най-важното е да се съберем с управляващите, те да кажат колко е дефицита и заедно да мислим, как да стопим този дефицит. На работодателите в главите им са само яхти и коли. Ние винаги сме натискали да има необлагаем минимум, а те гледат в тавана и дават празни обещания.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа". Работодателите се оправдават само с ниската производителност на труда. С тях няма какво да разговаряме. Това са назначени капиталисти, които си мислят само за яхти и бентлита. Ако има начин, те няма да дават и заплати. Ако гледаме европейските стандарти, заплатите могат да се увеличат с 40-50%. Българинът е притиснат до стената и гледа да не загуби и малкото, което има, категоричен беше Тренчев. Аз не участвам лично в тристранката, защото мисля, че там само си губим времето. Повечето от работодателите считат, че всеки лев в чужд джоб е лична обида. Напрежение има в много социални сектори. "Напоителни системи" е една от тях. Там да се надяваме, че скоро ще си получат заплатите, но има други места, където хората са готови да протестират. Най-опасно е положението в енергетиката. Политиците се опитват само да кърпят дупките. Те знаят, че са на власт четири години и бързат да натрупат пари, обясни лидерът на "Подкрепа".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3930 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
ТРЕНЧЕВ,

2014.04.30 | 10:06

17
И ВИЕ СТЕ ЕДНИ, НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ПО ВЪПРОСА. ЗНАЕШ ЛИ ЕДНИ ОБЩИНСКИ ШОФЬОРИ ВЗЕМАТ ЧИСТО ЗАПЛАТА ОТ 640 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, НЕ НОСЯТ АДМИНИСТРАТИВНА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗАЩОТО НЕ РАЗГЛЕЖДАТ ДОКУМЕНТИ, НЕ ИЗДАВАТ ТАКИВА, СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, А ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ С ПО НЯКОЛКО ВИСШИ И ПО 20 ГОД. СТАЖ В АДМИНИСТРАЦИЯТА, РАБОТЯТ ЗА 500 ЛЕВА. САМО СМУЧИТЕ ЧЛЕНСКИ ВНОС ОТ ГЪРБА НИ А НЕ НИ ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСА Я СЕ ПОРАЗМЪРДАЙТЕ ДО ВАРНА И ВИЖТЕ ЗАПЛАТИТЕ.
Аха

2014.04.30 | 10:05

16
Че е така, така е! Ама вие синдикатите какво правите освен да пушите пури?! Заплатите могат да се повишат, само че трябват действия от синдикатите, а вие спите!

2014.04.30 | 10:05

15
Много ясно че си мислят за яхти и за скъпи екскурзии за работника винаги няма заплата а извънредният труд не се заплаща за тях е нещо нормално. Няма такава държава работодателите да диктуват правилата на управляващите.
6

2014.04.30 | 10:05

14
Неграмотни и миризливи кърлежи това са синдикатите. Тоя тюфлек да каже колко пари смъква на месец от пенсионните фондове. Не знам докога ще има балъци да се занимават с тези крадци.
1

2014.04.30 | 10:05

13
Иначе за 4-часовото осигуряване е прав!!! Тази практика трябва да се изкорени, това просто ни убива!

2014.04.30 | 10:05

12
sitiya na gladniya ne vyarva;vsichko e postanovka za pechelene na vreme,sindikatite i robovladeltsite(predpriemachi)sa i shte budat vinagi v skrit suyuz.

2014.04.30 | 10:05

11
не знам кой ще е този частник, който ще си свие печалбата, да за ми увеличи заплатата, че и аз да живея добре,щото съм му много симпатичен, пък той да не може да си отведе семейството на почивка на о-в Тасос, стига глупости
милан

2014.04.30 | 10:04

10
Jренчев от вас има голяма файда няма що , чудя се защо въобще ви има ?! Мисля че сте продукт на олигархията за да ни замазва очите със театрални постановки наречени синдикати а за това вие сте добре платени артисти !

2014.04.28 | 10:36

9
Ръководството на синдикатите ДА СЕ ИЗБИРА при гласуване мажоритарно от хората, тогава такива вдулични хитреци като този няма и да помиришат власт и пари.

2014.04.26 | 20:28

5
Това което казва този к.а.п.ут се отнася за държавните служители и директори.За частният бизнес не така.Този на времето му имах вяра ,но с това си изказване да вземе да се ПЕНСИОНИРА.Ако има желание да печели ,както казва ,защо не си направи частна фирма и "ДА СИ КУПУВА "БЕНТЛИТА".
малък бизнес

2014.04.28 | 10:36

8
Тренчеееев, събуди се! Или си на розови хапчета или нещо не си излизал по улиците! Тези дето в главите им са коли и яхти отдавна са в другия влак, и въобще не четат изказванията ти. Ако обаче си решил да затриеш и малкото работещи малки предприятия - то ти си на верен път! Така като се повишат заплатите в предприятията с до 20 човека - и готово си ги фалирал!
До №14

2014.04.28 | 10:11

7
№14, разбирам мисълта Ви но, това твърдение е вярно за партийните нагаждачи които търсят работа като си мислят, че като започнат работа в общините и ще станат милионери, както става и с конкурсите за заемане на длъжността. Когато няма контрол всичко е проформа. При провеждането на конкурсите защо няма представители от по-горни инстанции да конролират самият процес, да подготвят тестовете без да се знаят предварително на участниците в конкурса? Не си мислете, че работата е само чукане в компютъра. На мен точна не го обяснявайте с 20 годишен стаж в администрацията. Недоволните граждани са недоволни точна от недодялани \"специалисти\". По отношение на квалификацията да вярно е има доста такива които не отговарят на изискванията за заеманито на длъжността, но се замислете кои са те и как са назначени пък и колко заплати вземат. Партийните назначения лижат задници толкова много, че езиците им стигат вече до подметките на обувките им. Играта там е наши и ваши. ДЗС е мъртва буква в българското законодателство.

Добави коментар

Водещи новини