Продължава да бъде усложнена обстановката в Северозападна България (обновена+видео)

  • 25 април 2014 07:33

  • 4584
  • 0
Продължава да бъде усложнена обстановката в Северозападна България (обновена+видео)
© Булфото

Продължава да бъде усложнена обстановката в Северозападна България, където падналите дъждове причиниха големи щети, информира Нова телевизия.

Бедствено е положението в две общини на област Видин - Чупрене и Ружинци. Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от кризисния щаб.

Язовирът край село Гюргич е почистен и се източва контролирано.

Тежка е обстановката и в монтанската община Георги Дамяново. Там река Огоста само за час е покачила нивото си с близо метър и е отнесла цяла улица в село Говежда. Има залети земеделски земи, но няма опасност за хората.

Проливен дъжд вали в област Враца. От областния съвет по сигурност заявиха, че въпреки високите нива на реките, опасност от преливане засега няма.

Дъжд с градушка наводни пътищата в област Ловеч. Нивата на някои от водоемите са се повишили, но засега няма опасност от преливане, съобщи „Хоризонт".

Най-сериозно беше положението в Троянско. В село Голяма желязна бяха залети дворове, земеделски земи и ливади, а възрастна жена беше евакуирана от къщата й. Пътят между селата Борима и Старо село също е бил залят, обясни областният управител на Ловеч Милко Недялков.

По думите му на някои места водата, която се стича от стръмния бряг на стената, достига до метър, метър и половина. Засега няма опасност за хората.

Наводнен е и главен път София-Варна в района на село Български извор. Водата там достигна 25 см и се наложи участък от пътя да бъде затворен за около половин час. Въпреки че беше отводнен и отворен за движение, пътят остава опасен, предупреди Нядялков.

Водачите трябва да бъдат предупредени в този участък да карат с повишено внимание, тъй като значителни участъци от пътя са били залети и пътят може да бъде хлъзгав и кален.

След бедственото положение снощи през нощта обстановката в региона се е успокоила и нормализирала. Няма пострадали хора. Нанесени са само материални щети, увери Недялков.





 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини