Хора на Таки изчезват мистериозно като Мето Илиянски

  • 24 април 2014 19:47

  • 12346
  • 2
Хора на Таки изчезват мистериозно като Мето Илиянски
©

Двама братя, работили за организацията на Христофорос Аманатидис-Таки в България, докато той се крие в чужбина, са изчезнали мистериозно по абсолютно същия начин като легендарния бандит от близкото минало Мето Илиянски.

Николай Биков и брат му Радослав са в неизвестност от 18 ноември 2013 г. Вече 5-и месец полицията в София и в страната не успява да намери абсолютно никаква информация за тях.

Най-близките им хора, както и приближението от криминалния контингент са така наплашени, че не дават и най-малка следа на разследващите. Реакцията на съпругата на по-големия Николай - Камелия, е абсолютно същата. Помолена за коментар от "168 часа", тя не пожела да каже нищо по случая.


 

Седмичникът разполага с умишлено задържана информация от около месец, според която най-вероятно изчезването на двамата братя е свързано с мистериозно откраднатите 70 кг кокаин, за които спомена преди седмица главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той бе лаконичен, че дрогата е била скрита в трансформатор на автомобил "Ситроен", паркиран до пункт за изкупуване на цветни метали, който е бил запален умишлено.

Инцидентът с въпросното камионче става на 22 октомври 2013 г. -точно 26 денонощия преди мистериозното изчезване на двамата братя. Камиончето е било паркирано в двора на пункта, но изглеждало като изоставено.

Във въпросната нощ никой не видял мъжете, които проникнали в заграденото с телена мрежа дворче и запалили каросерията. Трансформаторът е бил натоварен отзад. Когато експерти от пожарната му направили оглед на следващия ден, открили, че вътрешността му, която по принцип трябва да е пълна с машинно масло, се оказала източена от течността и абсолютно празна.Обемът в кухината на машинарията бил 1 кубически метър. Само на дъното имало пепел. Скоро след това бил направен тест, който открил наличието на следи от кокаин във вътрешността на трансформатора.

Проверка на службите успяла да установи, че до закарването на камиончето в Димитровград то е минало през Хасково, като е дошло с въпросната стока от голям наш черноморски град Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров твърди, че МВР разполага с информация за кого е бил предназначен въпросният кокаин, който трябвало дълго да се разпространява в страната ни. "Има напрежение по този случай. Имаме информация, че доста съпричастни към организираната престъпност лица работят самостоятелно по случая", добави той и отказа повече информация.

Двамата братя Николай и Радослав по принцип са от софийския квартал "Свобода". От март 2012 година обаче големият Николай заживял в кооперацията, която навремето обитаваха Христофорос Аманатидис-Таки и приятелят му Красимир Каменов-Къро. Сградата се намира на бул. "Пушкин" 84 точно под Околовръстното шосе на София и в престъпния свят е известна като "колумбийското посолство", може би в аналогия с нелегалния бизнес на Таки, който според МВР в онези години контролирал част от наркопазара в София и страната.

Навремето, преди Таки и Къро да напуснат страната и да се установят в Република Южна Африка, там винаги бе пълно с многобройна охрана, като по булеварда дори вечер се движеха техни частни автопатрули.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.09 | 23:34

2
На нас не ни дреме за тия!
Драгунов

2014.04.25 | 12:35

1
Нас не догонят.

Добави коментар

Водещи новини