ЦИК заличи регистрацията на независим кандидат за евродепутат

  • 24 април 2014 18:50

  • 1087
  • 0
ЦИК заличи регистрацията на независим кандидат за евродепутат
©

От полунощ започва предизборната кампания за изборите за Европейски парламент на 25 май. От ЦИК призоваха за спазване на правилата в предизборния период.

В кампанията ще участват 15 партии, 6 коалиции и 4 инициативни комитета. Броят на участниците още не е окончателен, тъй като ГРАО все още проверява подписката на независимия Янаки Ганчев.

ЦИК заличи регистрацията на Алекс Алексиев, обясни говорителят Александър Андреев, цитиран от БНР. "При извършената проверка в Главна дирекция ГРАО се оказа, че настоящият адрес е извън Република България или територията на държава членка на ЕС, посочи Андреев.

С решение ще бъде заличена и регистрацията на Николай Йовев, каза говорителят Камелия Нейкова. "Тези, които се върнаха от Главна дирекция ГРАО, от резултата, който е получен, се очаква в сегашното заседание на ЦИК да бъде обявена за недействителна регистрацията на независимия кандидат Николай Йовев, тъй като не е подкрепен от достатъчен брой избиратели, няма коректни 2 500 записа така, както изисква Изборният кодекс", обясни тя.

Решенията на ЦИК могат да бъдат обжалвани, а съдът се произнася в тридневен срок. Предстои да бъде одобрен окончателният вид на изборната бюлетина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини