Продавач на спортни стоки инсценирал кражба от магазина си

  • 24 април 2014 16:23

  • 1350
  • 1
Продавач на спортни стоки инсценирал кражба от магазина си
©

Продавач в магазин за спортни стоки, инсценирал кражба от търговския обект, и негова съучастничка са задържани в Четвърто районно управление. На 21 април в полицията бил получен сигнал за извършена взломна кражба от магазина - след счупване на витринно стъкло оттам били откраднати голямо количество спортни артикули - маратонки, тениски, сакове, шапки и други. По случая било образувано досъдебно производство.

При разследването криминалистите започнали да работят и по версия за инсценирано престъпление, която скоро се потвърдила. Така те стигнали до единия от продавачите в магазина - К.К./19г./ от с. Мало Бучино, криминално проявен.

Оказало се, че в схемата била включена и криминално проявената М.Й./22г./, установили разследващите.

Според събраните първоначални данни двамата работили по съвместен „бизнесплан без начален капитал“ - в продължение на десетина дни мъжът изнася стоки от магазина в работно и извън работно време, предава ги на съхранение при дамата, после двамата намират пазар за спортните артикули и делят печалбата.

Част от откраднатата стока е намерена и иззета. След доклад на материалите Софийска районна прокуратура привлече като обвиняеми задържаните: К.К. - по смисъла на чл.195 от НК, а М.Й. – по чл.215 от НК. На двамата са взети мерки за неотклонение „подписка”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГУРБЕТЧИЯ

2014.04.25 | 09:45

1
АМИ българска РАБОТА , ИЛИ ЩЕ ОТКРАДНЕ , ИЛИ ЩЕ ИЗМАМИ НЯКОГО ! НАПОСЛЕДЪК ЗАПОЧНАНА И ДЕЦАТА СИ ДА УБИВАТ !

Добави коментар

Водещи новини