Папазов за АМ "Струма": Очаквам по-голяма активизация от строителя

  • 24 април 2014 14:50

  • 1232
  • 0
Папазов за АМ "Струма": Очаквам по-голяма активизация от строителя
©

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на направи днес работна инспекция на новостроящата се част от АМ "Струма", съобщиха от министерството.

В проверката участваха и заместник-министър Петър Киров, експерти от Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт", на бенефициента и други, уточняват от МТИТС. Министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на е инспектирал единият (от общо два) тунела, които се изграждат в рамките на лот 2 (Дупница - Благоевград). Проверката е установила, че вече са положени и първите пластове асфалт на един от обектите на трасето - в близост до пътен възел Бобошево. Констатирано е, че изпълнителят работи с добри темпове. Очаква се приключването на археологическите проучвания по част от обектите, за да може строителството да обхване цялото трасе. В тази връзка министър Папазов е провел среща с археолози, които работят по проекта. Те се ангажираха, че ще направят всичко възможно за  приключване на проучванията в най-кратки срокове, за да освободят цялото трасе на строителите, посочват от министерството.

По време на инспекцията на лот 4 (Сандански - Кулата) министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на е подчертал, че очаква по-голяма активизация от строителя по време на летните месеци. По думите му трябва да се направи всичко възможно за приключване на строителството в най-кратки срокове. "Със започването на летните месеци се активизира движението посока от и до Гърция, затова трябва да се осигури бързо и удобно придвижване", е допълнил министър Папазов. Изпълнител на лот 2 е Консорциум "Струма-Лот 2", а стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС. По лот 4 "Сандански - Кулата" изпълнител е "Актор" АСД", като договорът възлиза на над 67 млн. лв. с ДДС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини