В столично училище момиче напръска с нервнопаралитичен газ съучениците си

  • 24 април 2014 14:08

  • 3121
  • 3
В столично училище момиче напръска с нервнопаралитичен газ съучениците си
©

15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ своите съученици. Едно от пострадалите деца е било с астма и е изпаднало почти в безсъзнание, друг съученик на момичето няколко дни лежи на системи в "Пирогов". За страдащите от астма подобен газ може да има фатални последици, пише "Труд".

В един момент в часа настава смут, Камелия взима от чантата на своята приятелка флакон с газ и пръска единия от съучениците си. Класната реагира веднага и извежда децата.

Силният газ бързо се разпростира в стаята и така децата вдишват от него. След инцидента учениците са имали различни оплаквания - от стомашни болки, позиви за повръщане до алергични кашлици.

От записа на училищните камери се вижда и че децата с нищо не са предизвикали Камелия и тя пръска само веднъж със спрея, но газта е силна. Пръска в гърба на едното момче и след това веднага класната бързо извежда от стаята целия клас и ги сваля при медицинската сестра. Целият клас от около 20 души минава през лекарския кабинет. Единият от двамата пострадали е закаран от класната с такси до баба му, откъдето да идат на лекар. "Според мен са били взети всички мерки, които е трябвало да бъдат взети", каза директорката.

Какво ще се случи с момичето решава педагогическият съвет вчера късно следобед. Класната е предложила Камелия да бъде изключена и преместена в друго училище.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3121 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kольо

2015.06.30 | 17:09

3
Чудя се, по света това се води оръжие за масово поразяване, а тук децата го разнасят и се пръскат ... нещо не е наред. Моите деца вече с противогази ще тръгват за училище!
Всезнайко

2014.05.05 | 18:20

2
Зарин, зоман, табун, горчичен или какъв "нервнопаралитичен газ" се намира в такива джобни спрейчета? Искам и аз да си купя...и да пръскам...когато некой ме ядоса....или това е Pfefferspray?
svidetel

2014.05.05 | 18:20

1
ne se vprqgai, ne razbira6 li, 4e tova e porednata idiotska izmislica na milicionerskiq sait ?!?

Добави коментар

Водещи новини