Станишев: България няма време за губене…повече с ГЕРБ

  • 24 април 2014 13:47

  • 4682
  • 100
Станишев: България няма време за губене…повече с ГЕРБ
©

Тези избори са голям титаничен сблъсък на две виждания за Европа. Виждането на ЕНП, които управляват 10 години ЕС и докараха Европа до такова състояние, че все повече гражданите на ЕС се разочароват, чувстват го отдалечен, нерешаващ техните проблеми.

Това заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председател на БСП и президент на ПЕС, на пресконференция в Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията. Според него едно от нещата, които звучат най-остро и справедливо от хората е, че ЕС е налял 1 трилион и 600 млрд евро, за да спаси банките по време на финансовата криза, но не помага и не спасява хората. Той е на мнение, че това е големият проблем, който тревожи всички европейци и затова европейският проект загуби своята привлекателност. „Алтернативата на политиката на ЕНП, които до сега доминираха в Европарламента, ЕК и Европейския съвет, са европейските социалисти. С нашия общ кандидат Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, който е президент на ЕП, и с нашия манифест, който е за Нова Европа, социална, справедлива и равнопоставена“, каза Станишев. По неговите думи тази титанична битка, съперничество и различни визии имат своето реално измерение и в България между двете партии, които представляват двете политически семейства – БСП и ГЕРБ. „Всичко, което се случва около изборите са наши балкански интереси и шумотевици, които обслужват едни или други политически или икономически кръгове“, поясни той. Станишев е категоричен, че двете алтернативи са политиката на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, която за 4 години е съсипала България, и политиката на възстановяване на икономиката, нормализация на държавата, институциите, отношенията и социалното размразяване, която се олицетворява от БСП. „Често ме упрекват, че се държа твърде остро към ГЕРБ. Искам да кажа, че в едно нещо съм съгласен с ГЕРБ и г-н Борисов и това е с техният лозунг за изборите: България няма време за губене…повече с ГЕРБ“, заяви лидерът на БСП. Той обясни, че не можем да си позволим още 4 години да се повтаря това, което е било по време на тяхното управление. „Нямаме този лукс, нито пари, защото фискалният резерв, който оставихме, беше изяден и затова България трябва да върви напред“, допълни той.

Според Станишев БСП е единствената партия, която отива на избори с ясна платформа и ангажименти за България. „Никой друг не е представил своето виждане каква България искаме в Европа и как ще го постигнем, как ще защитим българските интереси“, уточни той. По думите му в ЕС често се чувства и че към страната ни няма справедливо отношение и някой се отнасят към България не като равнопоставен член. Той припомни, че именно социалистите се противопоставят на политиката на разделение, като даде пример с позицията и поведението на Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден по темата за Шенген, който ясно е заявил пред Европейския съвет, пред всички премиери по молба на Станишев, но изразявайки своето убеждение, че след като за Шенген има ясни критерии и България ги е изпълнила, не е справедливо, не европейско и демократично да се поставят други допълнителни изисквания и условия.

„Отиваме на тези избори в добра кондиция. Напоследък обиколих доста области в страната, въпреки че не съм спирал да пътувам“, каза той. Станишев заяви, че е доволен от посещението си в Хасково и заради реализацията на програмата за инвестиционно развитие, чрез която правителството се старае да поправи една несправедливост през последните години. „Целият публичен ресурс се насочваше към няколко града. Не броя европейските фондове, където има други правила и процедури. Чрез тази програма се стараем тази несправедливост да бъде преодоляна и вече са направени първите стъпки. Аз лично съм доволен, че правителство е одобрило много проекти само за община Харманли и за това има две причини – подготвени са добри проекти и това е община, която пое голяма тежест във връзка с бежанците и е справедливо държавата да й помогне повече. Радвам се, че за Хасково има два много важни обекта, като единият е спортна зала. За 9 месеца са дадени 10 пъти повече средства за спортна инфраструктура, отколкото целия мандат на Борисов“, заключи Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4682 100

Свързани новини

Коментари 100

Добави коментар
избирател

2014.04.26 | 09:31

94
Факт е, че държавата се управлява с грижа за хората, за разлика от преди година, когато се управляваше с грижа за Боко и компания.

2014.04.26 | 12:21

100
Не думай.
Floreskov

2014.04.26 | 09:31

97
НИКОГА ПОВЕЧЕ УПРАВЛЕНИЕ ПО СХЕМАТА Б.Б.-Ц.Ц.-И.Ф.!!!
Floreskova

2014.04.26 | 09:31

99
samo gerb, tova e!
777

2014.04.26 | 09:31

98
Много сте доволни от тея педали от бсп изглежда !!!! :Д:Д
Българин

2014.04.26 | 09:31

96
Последна кахър за десните партии са хората, затова този път ще гласувам за БСП! В крайна сметка какво дадоха на България партьорите на Борисов от ЕНП? Това, че са се срещнали с него и са се снимали за спомен не ни направи по-сити и по-богати.
Zaharieva

2014.04.26 | 09:31

95
Няма съмнение, че БСП ще бъде първа политическа сила на евроизборите.
Todorov

2014.04.26 | 09:31

93
По-добре социалната политика на БСП, отколкото стягане на коланите и постни пици за неверните на ГЕРБ.
Hanko

2014.04.26 | 09:30

92
Чест прави на Станишев, че поставя нещата на масата такива, каквито са. Има неща, които трябва да бъдат казани един път завинаги в тази държава и да се намерят решенията на доста проблеми. Това се опитват да направят както БСП така и правителство, колкото и да се опитват да му пречат разни измислени и назначени политици и генерали.
Чавдар

2014.04.26 | 09:30

91
Лидерът на БСП с това си изказване каза много верни неща.
Sars

2014.04.26 | 09:30

90
Станишев е най-добрия български политик.

2014.04.26 | 06:40

89
Да бе да????????!??!/

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини