Нов сайт рекламира и улеснява туризма в Родопите

  • 24 април 2014 13:43

  • 2298
  • 1
Нов сайт рекламира и улеснява туризма в Родопите
©

До края на юни ще заработи нов сайт, който ще дава информация и възможност на туристите да планират индивидуално пътуванията си до района на Източните Родопи. Това каза на пресконференция Михаела Кирчева - координатор по екотуризъм в българско-холандския проект "Новото тракийско злато", цитирана от БТА.

Екипът по проекта работи през последните пет години за устойчиво развитие на Източните Родопи в три направления - екотуризъм, биоземеделие и опазване на биоразнообразието. Резултатите от проекта бяха отчетени на брифинга и ще бъдат представени на посетителите на място, в специално организиран "Уикенд на отворените врати" в района - на 26 и 27 април.

Новият сайт ще бъде интерактивен и насочен към активните интернет потребители. Той ще дава възможност потребителите да резервират онлайн нощувките си, да планират транспорта, водачите и атракциите по време на престоя си в района, поясни Кирчева.

Разработването на онлайн платформата цели да продължи устойчивото развитие на екотуризма в района и след приключване на българско-холандския проект. Според специалистите районът цели привличането на малки групи туристи със специални потребности.

В мрежата от къщи за гости, създадени по проекта, отчитат среден ръст от 120 процента на туристите за 2013 г. Собственици на къщи за гости информираха, че през последните години туристите при тях са се увеличили няколко пъти, като половината от тях са чужденци. Те изразиха благодарността си към българско-холандския екип на проекта за петгодишната подкрепа и съдействие за развитието на района.

Последвайте канала на

2298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.24 | 18:34

1
е кажете сайта де

Добави коментар

Водещи новини