Кметът на Плевен прекрати отпуска си

  • 24 април 2014 11:21

  • 1416
  • 0
Кметът на Плевен прекрати отпуска си
©

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков прекрати отпуска си, за да участва в днешното заседание на общинския съвет.

Той заяви, че според него арестът на заместник-кмета по финансите Алексей Зелов нямало да нанесе негативни тенденции в работата на общината и нямало да се отрази на нейното финансово състояние, предаде БТА. Според проф. Стойков разследването срещу Зелов нямало да даде последствия и при изпълнението на европейските проекти, по които общината работи. Той информира общинските съветници, че е определил функциите на Зелов да бъдат поети от финансиста Евгени Генов, който е от общинската дирекция за финансов контрол.

Общинският съветник Георг Спартански - бивш председател на общинския съвет - представител на десните партии в общинския съвет, припомни, че отдавна е поставил проблема, че като чужд гражданин Зелов незаконосъобразно е изпълнявал функциите на  заместник-кмет и временен кмет в отсъствието на Стойков през двегодишен период. Проф. Стойков каза, че според юристите в общината нямало нарушение на закона при назначението на Зелов. Общинският съветник Пенчо Карагьозов от групата на БСП заяви, че кметът и ГЕРБ трябва да поемат ясно политическата отговорност за "скандалния случай със Зелов", "който е нанесъл петно на Плевен и общината с трайни последици в бъдещето". Това ще се отрази отрази на интереса на бизнеса към града, смята Карагьозов.

По-късно днес по време на заседанието на общинския съвет се очаква групите в него да излязат с декларации във връзка с проверката на ДАНС в общината и ареста на заместник-кмета Зелов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини