Крайно бедните са все по - малко

  • 24 април 2014 10:40

  • 1124
  • 2
Крайно бедните са все по - малко
©

Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ коментира в "Преди всички" по БНР последното изследване за издръжката на живота.

Задържат се ценовите нива, дори има спад на някои основни стоки и услуги, спрямо предходното тримесечие и на годишна база.

Като причини тя посочи, че това са сезонно обусловените стоки като плодовае и зеленчуци, намалението на цената на електроенергията, понижение на цените на суровините и на основните зърнени култури на международните пазари, продължаващата ниска инфлация в европейските страни.

"Около 80 на сто от домакинствата в страната живеят с общ доход на лице под необходимите средства за издръжка на живота. Делът на крайно бедните леко намалява и това е в резултат на увеличението на минималната работна заплата", каза още Виолета Иванова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1124 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Не разбрах

2014.04.24 | 18:54

2
Значи бедните са забогатяли.Така излиза.Здравей живот.От утре почваме да ядем и пием.
Петър

2014.04.24 | 18:54

1
Я ММИ КАЖЕТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ С ЗАПЛАТА ОТ 260 лв. НА МЕСЕЦ РАБОТЕЙКИ НА СМЕНИ (4ка) ОСИГУРЯВАТ те на 8 часов РАБОТЕН ДЕН , А РАБОТИШ 12 часа ??? АКО СЕ ПИТАТЕ КЪДЕ СЕ СЛУЧВА ТОВА В град ГОРНА ОРЯХОВИЦА !!!

Добави коментар

Водещи новини