Проблемът с Пенгезов е от 2010, призна Цацаров (обновена+видео)

  • 24 април 2014 10:25

  • 3679
  • 2
Проблемът с Пенгезов е от 2010, призна Цацаров (обновена+видео)
© Булфото

Има образувано досъдебно производство, по което тече активно разследване. Така главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в лаконично коментира в началото на днешното заседание на ВСС казуса „Веселин Пенгезов” и появилата се в медиите информация, че шефът на столичния апелативен съд ще се сдобие с обвинение.

Става въпрос за случай от 2010, който се точи до настоящата 2014, призна обаче обвинител номер 1. Той отказа да обясни защо делото се е бавило толкова дълго. За въпросите от 2010 до 2013 година би следвало да ги зададете на друго място, коментира Цацаров.

От думите му стана ясно, че ако на Пенгезов бъде повдигнато обвинение, медиите ще бъдат надлежно уведомени.

Помолен да коментира какво се е правило по това разследване в годините, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в отвърна, че от януари 2013 са разпитани 81 свидетели.

Главният прокурор не вижда връзка между призовката на Веселин Пенгезов и обявената процедура за административен ръководител на апелативния съд в София, както и с предстоящите евроизбори. „Никъде не е казано, че прокуратурата спира, когато има избори“, категоричен бе той.

По думите му, ако до момента прокуратурата е спирала, вече няма да го прави.

Според главния прокурор на страната не е имало и натиск върху наблюдаващия прокурор по случая с Веселин Пенгезов, напротив имало е пълна свобода на разследването, категоричен бе той. Същият прокурор „проучва” Веселин Пенгезов от 2010, по неговите думи.

На въпроса защо разследването срещу Пенгезов се точи с години обвинител номер 1 подчерта: „Това първото дело в България ли е, по което не се е работило с години?“. „Аз вече не се притеснявам, аз вече свикнах. Не мога да се притеснявам за нещо, което е било в един минал период или да тръгна да гледам в този период назад. Не съм човек, който гледа назад. Аз съм човек, който отговаря за настоящия период и мисля, че си върша работата за него”, допълни още той.

Цацаров призова да не се живее между изборите и коментира: „Държавата е в такова положение, защото живее от избори до избори, може би и затова правосъдието е в това състояние, а донякъде и медиите”.

По непотвърдена информация отстраняването от длъжност на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов ще е още утре. Също по неофициална данни се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреби с еврофондове. Сигурно е, че това ще бъде в понеделник. Коментарът на Пенгезов за това е: "политическа поръчка".

Последвайте канала на

3679 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.09 | 05:45

2
Гейбери, чии поръчки изпълняваше Пенгезов от 2010 до 2013 година?
ЧХ

2014.04.27 | 18:07

1
Цацаров ми прилича на Порки прасето

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини